CASELE SĂNĂTĂŢII şi ALE BOLII:
Tradiţional, casele ce guvernează bolile sunt VI şi XII. Casa VI guvernează bolile acute şi corespund semnului Fecioarei şi planetei Mercur, ce se dedublează şi trec repede. Bolile respective sunt de natură mai puţin periculoasă. Evident, un Saturn încasa VI de exemplu, va face dintr-o boală acută o boală cronică.
Casa XII reprezintă spitalele, clinicile, locurile de tratament ca azilurile şi cabinetele de psihanaliză. Ea guvernează bolile grave şi cronice care pot eroda sănătatea. În practică întreaga temă exprimă căderile de vitalitate şi tulburările eventuale ale sănătăţii. Casa I indică capitolul de sănătate legat de ascendenţii individului. Casa X exprimă principalul fapt al existenţei. O planetă în exil sau în cădere tinde să afecteze organul pe care îl guvernează. Astfel, într-o temă în orice casă (mai ales în I, VI, VIII şi XII), Venus în exil sau în cădere indică tulburări ale gâtului, endocrine sau afecţiuni renale. Dacă nici un aspect malefic a lui Marte sau Saturn nu atinge acest astru slăbit, aceste tulburări vor fi pasagere şi vor ceda prin tratament medical. Dimpotrivă, cu un aspect malefic de la Marte, se va produce o inflamaţie, o supuraţie a organului respectiv. Un aspect violent a lui Saturn va exprima o carenţă, o insuficienţă. Aspectele disonante ale lui Pluton vor putea aduce o necroză a ţesuturilor (celulele renale). Un aspect malefic a lui Jupiter va arata că medicamentele nu vor avea un rezultat potrivit şi că tratamentul medical va eşua. În practică se observă că orice aspect disonant între guvernatorul casei I şi un astru oarecare indică o tulburare a funcţiei considerate. Presupunem, de exemplu, un AS Leu, cu Soarele în Fecioară, în cuadratură cu Saturn în Săgetător. Funcţia vitală, cea a Soarelui (inima) nu se va putea exercita cu toată forţa şi înflorirea caracteristică a Soarelui nu se va produce. De asemenea este posibilă o boală osoasă (Soarele= coloana vertebrală, Saturn= oasele). Deci pentru a judeca sănătatea, vor trebui analizate nu numai casele I, VI şi XII, ci întreaga temă. Casa ce guvernează moartea, găsită de către astrolog, nu va trebui niciodată dezvăluită clientului său, de asemenea, data declanşării unei boli incurabile. Din experienţa noastră, rezultă că întotdeauna pot să existe resurse ascunse ale organismului care să producă o vindecare miraculoasă într-un moment când totul părea pierdut. Prezicându-i o boală gravă (sau o agravare a stării acesteia, în cazul când această persoană este deja bolnavă), astrologul poate să-l lipsească de cea mai elementară dovadă de caritate). Astrologul va trebui să pună accentul nu pe boala în sine, ci pe planul spiritual, atâta timp cât există în bolnav forţe de viaţă capabile să ajute ameliorarea stării reale. Data morţii fiind fixată de către Dumnezeu, nu există nici o forţă capabilă să o modifice.
Dacă va şti să diagnosticheze o tema în ansamblul său, astrologul va observa perfect bolile sau accidentele ce-l aşteaptă pe subiect. Acestea din urma vor fi determinate de către planete în aspect disonant, însemne duble, care explică dualitatea: accidentat- producător al accidentului. Dar o bună igienă a vieţii, printr-o reîntoarcere la regulile ei naturale, lăsând la o parte latura accidentală semnificată prin planetele ce conferă o imensă fatalitate (Uranus, Pluton, Marte, Saturn), permite să se îndepărteze o boală sau să se amelioreze. De altfel, astrologia ne previne întotdeauna asupra perioadelor în care vitalitatea este în scădere (revoluţii solare, tranzite, direcţii). Avertizat înainte, nativul poate să acorde o mai mare importanţă alimentaţiei, repaosului, unui tratament preventiv. De asemenea, astrologul îl va putea îndrepta spre o anumită terapie.
Axa caselor VI-XII reprezintă axa lucrului pe sine, a purificării, a serviciului şi a sacrificiului. Sacrificiu nu în sensul supunerii faţă de cineva, ci a încercării de a deveni sacru prin conectarea la divinitatea interioară, care este sufletul. De altfel, adevărata natură divină a sufletului constă în sacrificiu şi serviciu. Astăzi în civilizaţia noastră materialistă, valorile caselor VI-XII sunt considerate ca ingrate deci devalorizate. Dar omenirea este mai bolnavă ca niciodată şi asta, acum, când se declara atotputernicia medicinei clasice. Aceasta, deoarece au fost uitate valorile spirituale ale axei VI-XII. Dacă individul va fi antrenat pe o cale spirituală de autoperfecţionare, aplicând tehnici de purificare şi apoi ajutându-l pe aproapele său să înţeleagă că este sacru fiind locuit de un suflet divin, atunci acest individ va utiliza valorile caselor VI-XII şi sănătatea sa va deveni mai bună.
Axa VI-XII nu este o axa a bolilor. Ea devine ca atare, doar atunci când individul se depărtează de la scopul încarnării sale, când nu încearcă să se cunoască, când nu caută să vină în ajutorul aproapelui sau (egocentrismul este o boala la moda a civilizaţiei noastre) şi când se lasă poluat prin alimente inadecvate, prin emoţii şi gânduri negative, ca şi prin abuzul de putere politică sau religioasă. Axa caselor VI-XII relevă tipul de lucru asupra sa pe care individul îl are de realizat în această viaţă, precum şi tipul de purificare principală. Ea reprezintă axa metafizică şi spirituală, individul fiind dator s-o înţeleagă şi s-o utilizeze în consecinţă. Dacă individul n-o utilizează ca atare, el va crea tensiuni interioare ce vor conduce la boli, în analogie cu planetele şi semnele axei VI-XII, cauzate de inadecvarea la lecţia karmică ce-i revine în această viaţă. De el depinde să acţioneze pe deplin conştient de comandamentele karmice sau să rămână prizonier al propriilor sale condiţionări şi al conştiinţei colective. Nimeni nu-l împiedica să-şi folosească liberul arbitru... în afară de el însuşi.
Poziţia unei planete în casa a VI-a, va fi întotdeauna considerată drept critică, iar o ocupare puternică va indica, sau o stare bolnăvicioasă de natură trupească ori sufletească, sau - prin contrast cu aceste slăbiciuni - suferinţe, aptitudini şi interese medicale, fie igienice, ori sociale. Casa a VI-a, împreună cu a XII-a şi a VIII-a, pot fi - din acest punct de vedere - figuri structurale în horoscoapele multor medici de faimă, ale unor vindecători prin pase magnetice, sau - pe un plan mai puţin strălucitor - a vrednicelor surori de caritate. Casa a VI-a indică micile boli, iar Casa a XII-a marile boli, de natură cronică, de cele mai multe ori cu consecinţe karmice.
Casa a VI reprezintă boli psihosomatice. Reprezintă obiceiurile alimentare şi condiţiile în care se mănâncă. Este în analogie cu intestinele. Această casă este cea a limitărilor şi a tot ceea ce este cotidian, repetitiv, monoton. Este casa igienei şi a dieteticii. Aici apărând indicaţii despre sensibilitatea unor organe şi a unor mici boli
Casa a VIII- Casa eliminării deşeurilor, a bolilor grave şi a morţii. Este în analogie cu aparatul genito-urinar, anusul, rectul, prostata şi intestinul gros.
Casa a XII- boli grave, internări, crizele psihice.
Berbecul interceptat în casa a VI-a: boli febrile. Berbecul interceptat în casa a VIII-a: risc de moarte violentă; Berbecul interceptat în casa a XII-a: internări în sanatoriu.
Taurul interceptat în casa a VI-a: boli lumeşti; Taurul interceptat în casa a VIII-a: vitalitate slabă; tendinţă la boli venerice sau la afecţiuni cronice ale gâtului. Taurul interceptat în casa a XII-a: boli genitale pe care medicii nu se pricep să le trateze, sau foarte rebele la tratamente.
Gemenii interceptaţi în casa a VI-a: sănătatea este influenţată de sistemul nervos; Gemenii interceptaţi în casa a VIII-a: tuberculoză pulmonară; nervii slabi; respiraţia şuierătoare; Gemenii interceptaţi în casa a XII-a: răniri din partea animalelor dresate, care au accese subite de sălbăticie. Posibilă alienare mintală.
Racul interceptat în casa I- sănătate precară în tinereţe şi slăbiciunea organelor de asimilare, în tot decursul vieţii. Racul interceptat în casa a VI-a: slăbiciunea măruntaielor; ficat bolnav; risc de
accident în câmpul muncii. Racul interceptat în casa a XII-a: sănătatea rea, boală cronică a stomacului;
Leul interceptat în casa a VI-a: boli indicate de semnul Leului (inimă, şira spinării etc.). Leul interceptat în casa a VIII-a: slăbiciunea vederii; Leul interceptat în casa a XII-a: nativul suferă de mania persecuţiei; pericol de moarte accidentală sau violentă.
Fecioara interceptată în casa a VI-a: asimilare defectuoasă; constipaţie rebelă; nativul refuză îngrijirile medicale.
Balanţa interceptată în casa I: sensibilitate maladivă. Balanţa interceptată în casa a VI-a: boli de rinichi şi colici nefritice; pentru o femeie: menstruaţie neregulată şi dureroasă. Balanţa interceptată în casa a XII-a: crize renale sau boli sexuale, greu de vindecat;
Scorpionul interceptat în casa a VI-a: boli lumeşti, care necesită operaţii dureroase; Scorpionul interceptat în casa a VIII-a: moarte brutală prin mână de om (în aspect cu Marte), sau prin accident mecanic (cu Uranus). Scorpionul interceptat în casa a XII-a: perspectivă de nebunie erotică; pentru femei, avorturi periculoase.
Săgetătorul interceptat în casa a VI-a: gută deformantă la picioare. Capricornul interceptat în casa a VI-a: boli îndelungate de natură ereditară; ele mistuie pe nativ încet, încet. Capricornul interceptat în casa a XII-a boală grea, care duce la o lungă suferinţă;
Vărsătorul interceptat în casa I: sănătate şubredă în prima parte a vieţii; Vărsătorul interceptat în casa a VIII-a: sensibilitate maladivă pentru practicile vrăjitoreşti; Vărsătorul interceptat în casa a XII-a: accidente de natură mecanică.
Peştii interceptaţi în casa a VI-a: boli limfatice. Peştii interceptaţi în casa a VIII-a: nativul riscă să fie victima unei crime săvârşite în condiţii greu de definit; tendinţă de sinucidere;
Operaţii (Marte), boli grele (Saturn), accidente (Uranus) şi false diagnoze medicale (Neptun).
SENSUL MEDICAL AL CASELOR:
Casa – I - vitalitatea subiectului, tipul său morfologic, condiţiile naşterii, antecedentele familiale şi transmiterile ereditare. Zona apropiată de Ascendent aduce, de asemeni, informaţii despre viaţa intrauterină şi despre maladiile neonatale.
Casa II- ceea ce priveşte nutriţia, excesele sau carenţele, pofta de mâncare, asimilarea si anabolismul.
Casa III- mişcările, mai ales dacă ele sunt de mică amplitudine şi regulate, respiraţia, mica circulaţie, reflexele, tremurăturile. răsunetul locoregional al unei patologii. Peristaltismul intestinal este legat de casa a III-a pentru că el se datorează unor mişcări reflexe ce se transmit din aproape în aproape, pe când tranzitul intestinal care rezultă din această mişcare trebuie legat de casa a IX-a.
Casa IV- ceea ce este pus deoparte, conservat, deci rezervele, grăsimile, compartimentul extracelular, ceea ce este închistat, ceea ce este reţinut sau nu poate fi mobilizat (edeme, ascită, etc.).
Casa V- mediul interior şi compoziţia sa, capacităţile organismului de a păstra acest mediu constant (homeostazia), facultăţile de adaptare la variaţii (de temperatură, climatice, dezechilibre alimentare etc.).
Casa VI: schimburile cu exteriorul, de exemplu la nivelul alveolelor pulmonare sau al pielii, grefele, transfuziile, protezele, donarea de sânge, de ţesuturi, de organe.
Casa a VII-a este implicata de fiecare dată când un fenomen organic sau energetic necesită colaborarea mai multor ţesuturi sau organe. De exemplu, este cazul pentru toate procesele legate de funcţionarea endocrină, sau pentru moleculele sau energiile care s-au format graţie acţiunii combinate a mai multor organe.
Casa VIII- catabolismul, facultăţile de eliminare, sexualitatea sau pierderea sămânţei, şi deci a energiei, este asociată cu creaţia -, fenomenele de regenerare. Pierderile seminale, menstruaţiile, naşterile, avorturile, mutaţiile, necrozele, abcesele, conflictele imunitare (bolile autoimune, respingerea grefelor etc.).
Casa IX: marea circulaţie (funcţia de distribuţie a sistemului cardio-vascular), tranzitul intestinal, migrarea calculilor, procesele embolice, extensia unei boli la distanţă (metastaze) contagiunea, problemele epidemice.
Casa X- marile sisteme de reglare şi de comandă centralizată care sunt sistemul nervos, sistemul endocrin, sistemul cardio-vascular în funcţia lui de centralizare a sângelui.
Casa X I- ceea ce nu este supus controlului organismului, şi are adesea tendinţa de a scăpa fie într-un mod natural (transpiraţia, ţipătul etc.), fie pe căi neobişnuite (erupţii cutanate, vărsături, hemoragii etc.). ajutorul neobişnuit venit din afară fără controlul subiectului (chirurgie, reanimare etc.). Sau pătrunderea brutală de energie exterioară, cel mai adesea patogenă (vânt, căldură, frig etc.).
Casa XII- anestezia, maladii fatale sau incurabile, calcificări catalepsie, comă, autism şi anumite psihoze grave. În care subiectul se izolează de lumea exterioară sau pierde contactul cu realitatea.
PUNCTELE INTERMEDIARE
Un punct intermediar este un punct ce se găseşte la jumătatea distanţei dintre două planete. El se determină adunând poziţia zodiacală a celor două planete şi împărţind rezultatul la doi. Poziţia zodiacală se determină în raport cu 0 grade Berbec.
P.I. SOARE-LUNA: reprezintă vitalitatea de bază şi echilibrul general; Tranzitele sensibilizează acest punct (ca şi pe cel opus).
P.I. MARTE-SATURN: reprezintă structura de bază a corpului şi în special scheletul. Planeta ce se situează în imediata sa vecinătate, poate semnifica tipul de dezechilibru structural al individului.
P.I. MARTE-URANUS: reprezintă accidentele, spasmele, problemele nervoase, arsurile şi operaţiile chirurgicale, mai ales dacă aici se găseşte o planetă. Este preferabil ca Luna să nu tranziteze acest punct intermediar în cazul unei operaţii.
P.I. MARTE-NEPTUN: reprezintă substanţele toxice, tutun, alcool, drog şi otrăvuri (naturale sau medicamentoase) şi infecţiile.
P.I. MARTE-PLUTON: accidente grave, chiar mortale, distrugerea celulelor, avorturi, autodistrugere (sinucidere), violenţa.
P.I. SATURN-NEPTUN: reprezintă un punct fragil al sănătăţii, mai ales in prezenţa unei planete. Poate indica o boală cronică cauzată de o karmă ce trebuie arsă.
INFLUENŢA FAZELOR LUNII
Câteva amănunte cu privire la fazele Lunii.
Luna în creştere
Absoarbe, planifică, dezvoltă, atrage, stochează, tensiunea este în creştere.
Corpul absoarbe mult mai bine energiile şi substanţele vindecătoare dar şi pe cele nocive.
Se face mai uşor:
tonifierea şi fortificarea organismului;
alimentarea cu energie vindecătoare a diferitelor organe;
tratarea dinţilor, dar fără extracţii;
dacă se doreşte creşterea în greutate se mănâncă mai mult;
remedierea simptomelor de deficienţă.
Atenţie:
otrăvurile au mai mare efect, inclusiv înţepăturile de insecte;
există riscul de îngrăşare;
acumulările de apă în organism sunt mai greu de eliminat;
masajele destinate regenerării şi întăririi.
se vor evita intervenţiile chirurgicale, extracţiile dentare şi eforturile fizice prea mari.
Luna plină
Este maximul fazei de creştere. Tot ce s-a scris la Luna în creştere este la maximum. Este recomandabilă o zi de post la faza de maxim. Atenţionările de mai sus sunt la modul imperativ!
Luna în descreştere
Consolidează, dezintoxică şi spală, elimină şi curăţă, folosirea energiei acumulate.
Se face mai uşor:
dezintoxicarea, purificarea organismului;
munca are un randament mai bun, în acest sens spălatul şi curăţenia se fac mai uşor;
operaţiile chirurgicale au mai mari şanse de reuşită, inclusiv extracţiile dentare şi orice vindecare este mai rapidă, sângerările mai mici;
masajele destinate relaxării şi eliberării tensiunilor;
nu se planifică în această perioadă tratamente importante pentru că au un randament mai scăzut.
Luna nouă
Este maximul fazei de descreştere, deci tot ce s-a scris la Luna în descreştere este la maximum. Este recomandabilă o zi de post la faza de maxim. De asemenea, este un moment bun pentru a începe lucruri noi cum ar fi lăsarea de fumat, lăsarea de alcool, în general obiceiurile de care vrem să scăpăm.
Reguli în stomatologie:
momentul favorabil îndepărtării tartrului este Luna în descreştere, ideal când se află în Capricorn;
montarea de coroane sau punţi este mai reuşită când Luna este în descreştere;
paradontoza se tratează când Luna este în descreştere. De evitat când este în Berbec sau Taur;
extracţiile sunt recomandate numai în faza de descreştere a Lunii. De evitat când Luna se află în Berbec sau Taur.
Reguli în chirurgie:
operaţiile sunt mai reuşite în perioada de descreştere a Lunii;
atunci când Luna tranzitează semnul zodiacal ce guvernează organul respectiv, nu se operează decât în caz de necesitate.
Efectuarea operaţiilor pe luna în scădere, activează capacitatea organismului de a se reface, hemoragiile vor fi mult mai scăzute, iar vindecarea rănilor se va face mult mai uşor.
Semnele zodiacale si organele corespunzătoare acestora:
Berbec – zona capului, ochi, urechi, dinţi
Taur – gât, amigdale, tiroida
Gemeni – aparatul respirator (plămâni), braţe, zona umerilor
Rac – stomac, sâni
Leu – inima împreună cu întregul sistem circulator sanguin,
Fecioara – intestinele,
Balanţa – rinichi, vezica urinară
Scorpion – organele genitale, prostata
Săgetător – ficat, splina, zona soldului
Capricorn – oase, articulaţii, dinţi, piele
Vărsător – zona gambelor
Peşti – zona tălpilor, ganglionii limfatici.
NU se operează niciodată când Luna tranzitează semnul corespunzător organului operat. De exemplu nu se operează de amigdale când Luna traversează zodia Taurului.
NU se operează niciodată in ziua care corespunde organului bolnav. De exemplu nu se va opera de splină într-o duminica sau de rinichi într-o vineri.
NU se operează atunci când Soarele se află în semnul opus organului operat sau în cuadratură cu acesta. De exemplu suntem în zodia Berbecului. Zodia opusă este Balanţa, care guvernează, printre altele, rinichii. Nu vă veţi opera de rinichi când Soarele se află in zodia Berbecului. Un alt exemplu: trebuie făcută o operaţie de prostată. Zodia care guvernează prostata este Scorpionul. Zodiile în cuadratură sunt zodiile aflate la trei semne diferenţă faţă de Scorpion. Deci nu se va face o operaţie de prostată în zodiile Leului sau Vărsătorului. Se va aştepta până Soarele va ieşi din aceste zodii.
NU se operează atunci când Soarele în tranzit este în disonanţă cu planeta natală corespunzând organului operat. Pentru aceasta trebuie să aveţi cunoştinţe serioase de astrologie, printre care poziţiile planetelor în horoscopul personal, deci în momentul naşterii dv, precum şi poziţia Soarelui (dată de zodia în care vă aflaţi în momentul operaţiei). De exemplu: dacă Soarele în tranzit (deci actual) se află în opoziţie sau cuadratură cu Saturn natal (deci din astrograma personală) se vor evita operaţiile organelor guvernate de Saturn.
NU se operează atunci când planeta ce guvernează organul operat se află în tranzit disonant cu Soarele. De exemplu: dacă Luna în tranzit (poziţia sa actuală) se află în cuadratură sau opoziţie cu Soarele în tranzit (poziţia sa actuală), se vor evita operaţiile la stomac, esofag, vezică etc.
NU se operează atunci când planeta în tranzit este în disonanţă cu poziţia sa natală. De exemplu: Dacă Saturn în tranzit (poziţia sa actuală) se află în cuadratură sau opoziţie cu Saturn natal (poziţia sa la naştere) se vor evita operaţiile de piele, genunchi, oase, dinţi, vezica biliară etc.
NU se fac operaţii ce necesită taiere şi apoi recuperare (creştere) atunci când Luna este în descreştere (inclusiv tăierea părului).
NU se începe o cură de slăbire când e luna în creştere. Rezultatele sunt mult mai bune când Luna e în descreştere (între Luna Plină şi Luna Nouă).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu