Din punct de vedere medical, Saturn influenţează direct sistemul osos, vezicula biliară, splina, auzul, vederea; orice afecţiune a sa în tema natală sau prin tranzite se face simţită în dezvoltarea/funcţionarea acestora. De asemenea, are legătură directă cu metabolismul calciului în organism şi, din punct de vedere psiho-mental, cu starea de fermitate, de stabilitate mentală şi cu înţelepciunea. În anumite cazuri, dă indicaţii concrete despre toate fricile noastre (mai ales subconştiente, altele decât cele obişnuite, precum frica de întuneric, de singurătate etc).
Pe de altă parte Semnul zodiacal Rac influenţează direct digestia şi lactaţia şi răspunde de toate procesele noastre psiho-afective care pot rămâne neexprimate chiar şi o viaţă întreaga; fiind un Semn de Apă, el indică, atunci când este afectat, în special dereglările neuro-vegetative sau suferinţele sufleteşti de lungă durată.
În perioada mai sus menţionată, tranzitul lui Saturn prin acest Semn s-a făcut simţit, înainte de toate, la nivelul organelor abdominale - vezicula biliară în special (dischinezii, litiaze, colici biliare) şi probleme digestive în general (indigestii, digestie greoaie, diminuarea apetitului sau chiar alterarea gustului alimentar). Pentru fiinţele preocupate de evoluţie spirituală însă, tranzitul facilitează postul chiar îndelungat (de 3-7 zile sau chiar mai mult) însoţit de retrageri de lunga durată sau de asceze severe.
Un fenomen interesant s-a dovedit reacţia "târzie" a cuadraturii Marte (in Berbec) - Saturn (in Rac) care s-a produs între 21 decembrie 2003 şi 13 ianuarie 2004 şi care a creat atunci premisele (re)activării gastritelor şi ulcerelor mai puţin grave, ştiut fiind faptul că, dimpotrivă, tranzitul lui Saturn în Rac facilitează vindecarea acestor maladii (mai ales vindecarea ulcerelor cu nişă). Efectul de "frânare" sau de "încetinire" pe care îl are Saturn poate să motiveze recrudescenta gastritelor la distanţă mare după activarea condiţiilor "favorabile" manifestării lor. Aceste probleme sunt în atenţia nativilor care, la naştere, au Saturn în Casa a IV-a, Saturn în Rac sau Saturn în Casa a IV-a şi în Rac (în ultima situaţie se re-activează energia specifica momentului naşterii, Saturn întorcându-se în poziţia lui natală).
Un fenomen demn de luat în seamă este problema sarcinilor şi a naşterilor pe durata acestui tranzit. Semnul zodiacal Rac guvernează maternitatea şi naşterile, prezenţa lui Saturn în acest Semn timp de doi ani şi două luni (iunie 2003 - august 2005) creând predispoziţii pentru sarcini dificil de dus (pierderi de calciu pentru mame, atonie musculară la momentul cuadraturii cu Marte, sensibilitate excesivă a femeilor la orice efort fizic, multe necesitând repaos total până la momentul naşterii), naşteri dificile, cezariene sau, în funcţie de aspectele generale ale temei natale în această chestiune, intervenţii chirurgicale pentru sarcini extra-uterine.
Mai amintim, la acest capitol, concepţia deosebit de anevoioasă a unui copil sau chiar imposibilitatea femeilor de a rămâne însărcinate pe un astfel de tranzit. Toate aceste probleme pot fi specifice mai ales nativelor care au la momentul naşterii Saturn în Casa a IV-a/a V-a, Saturn în Rac sau Saturn în Casa a IV-a/a V-a şi în Rac. în cazul lor, tranzitele au indicat cel mai adesea naşteri prin cezariană, modalitatea optimă fiind însă naşterea subacvatică (care, din păcate, în România nu se mai practică). Pentru fiinţele interesate de evoluţia spirituală, un astfel de tranzit susţine o dăruire afectivă constantă şi chiar starea de abandon a voinţei individuale faţă de Voinţa Divină.
În multe situaţii acest tranzit a fost "implicat" în anumite probleme respiratorii, specifice unui Saturn în Casa a VI-a la momentul naşterii, cauzate de condiţii improprii de muncă (frig, umezeala, uscăciune, aer condiţionat, lipsa de aer), de supra-solicitare fizică sau mentală sau de reprimări afective generate de relaţii tensionate cu părinţii şi, în special cu tatăl. Deşi un tranzit al lui Saturn prin Casa a VI-a natală predispune la boli de lungă durată, dacă ţinem cont ca Racul este un Semn cardinal (care generează manifestarea, eliminarea şi purificarea), acest tranzit mai degrabă aduce la suprafaţă o maladie de lungă durată care se cere vindecată. Pentru persoanele interesate de evoluţia spirituală, un astfel de tranzit poate conferi forţa vindecării prin credinţa, prin rugăciune, prin post sau prin procedee de medicină tradiţională care cer răbdare şi implicare conştientă a nativului în propria lui vindecare.
Toate aceste chestiuni trebuie însă interpretate atât în legătură cu aspectele planetelor la momentul declanşării unei boli, de exemplu, cât şi în strânsă corelare cu tema natală, tocmai pentru a obţine înţelegerea corectă a fenomenului.
Mai pot fi semnalate problemele reumatice, dureri articulare, deficienţe osoase, pierderi de minerale (mai ales de calciu), anumite afecţiuni ale inimii sau ale plămânilor sau diverse infecţii în zona urechilor sau/şi a gâtului.
Posibilele cauze ale acestor dezechilibre ale stării normale de sănătate pot fi, la modul generic:
- frica faţă de orice formă de autoritate (Saturn semnifică într-o temă natală tatăl, profesorul, şeful, autoritatea statală si, în general, orice formă de autoritate) care poate să reprime manifestări specifice fiecărei fiinţe umane,
- o încadrare deficitară a acţiunilor noastre în timp (în timpurile străvechi se evitau concepţiile pe un astfel de tranzit tocmai pentru a nu fi aduşi pe lume copii cu bagaj karmic dificil),
- lipsa de înţelegere a Legilor Divine, care face ca fiinţa umană să fie condusă în viaţa de impulsuri egotice.
Pentru contracararea efectelor unui astfel de tranzit şi pentru a primi şi a folosi în mod armonios influxurile sferei de forţă a lui Saturn în viaţa noastră, se recomandă post negru (numai cu apă) în fiecare sâmbătă, de la răsărit până la apus, sau post creştinesc (persoanele cu probleme grave de sănătate, care nu permit postul cu apă, vor consuma numai alimente de origine vegetală, crude sau preparate); de asemenea, repaosul de jumătate de zi petrecut într-o atmosferă mai sobră sau chiar meditaţiile de introspecţie şi analiza a propriilor acţiuni, pentru a dobândi starea de înţelepciune, care este superioară inteligenţei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu