marți, 28 iunie 2011

Tratament pt. pietre la vezica biliară

PIETRELE DE LA VEZICA BILIARĂ
Sunt 2 tipuri de pietre. În general, centrul acestor pietre (inima acestor pietre) constă într-un amestec de colesterol, bilirubină şi proteine, ele provenind din alimente bogate în hidrocarbonate. Acestea sunt cunoscute ca şiruri de pietricele verzi. Cei mai mulţi oameni au câteva pietricele de acest gen, fără să-i deranjeze. Cei feriţi de aceste pietre, nu consumă hidrocarbonate, lucru greu întâlnit. O altă categorie de pietre la fiere sunt cele formate din calciu care provin din diete şi metabolism acid. Fiecare din cele 2 tipuri de pietre necesită un suc special pentru a fi măcinate în timpul postului.
Primul tip de pietre provenite din hidrocarbonate are nevoie de post cu suc de mere. Cei care nu mănâncă carne au tendinţa de a forma un metabolism alcalin şi consumă mai multe cantităţi de hidrocarbonate pentru a-şi procura energia. Deci, cei cu dietă vegetariană, postesc cu suc de mere.

Pentru cel de-al doilea tip de pietre, cu calciu, se foloseşte în post sucul de lămâie şi apă. Dacă eşti un consumator puternic de carne, bea multă apă minerală sau gazoasă. Ei au un metabolism acid. Dacă tu eşti diagnosticat că ai un metabolism acid, cu pietre de natură calcaroasă, atunci foloseşte 3 zile suc de lămâie şi apă. ATENŢIE: nu se pune zahăr în sucul de lămâie, acesta putând cauza un dezechilibru zahăr-insulină în sânge, apărând hipoglicemia la persoane care nu suferă în mod normal de hipoglicemie. Vei urma acelaşi post ca şi cel cu suc de măr pentru 3 zile, folosind sucul de lămâie.
Nu se posteşte mai mult de 3 zile în cazul eliminării pietrelor.

DECI: - se consuma în primele 2 zile numai suc de mere.

ELIMINAREA PIETRELOR: În dimineaţa celei de 3-a zi de post, dimineaţa devreme se ia 100ml ulei de măsline obţinut la presă, rece. Bea o cană de apă fierbinte, în care, în prealabil, a fost introdus sucul de la una sau mai multe lămâi. Apoi te aşezi în pat, în poziţie fetus (cu genunchii strânşi pe abdomen), pe partea dreaptă, şi stai mai mult timp. Se poate pune o sticlă de plastic umplută cu apă caldă pe colecist. În mod normal, vei avea scaun în 3-4 ore. Stai acasă până vei avea primul scaun, continuă să bei sucul de post în timpul acelei zile.


Acest tratament naturist nu se repeta mai devreme de trei ani.

Pentru dizolvarea pietrelor la fiere şi calmarea durerilor se foloseşte cu succes şi sucul de ridiche neagră.

Ridichile negre se dau pe răzătoare sau prin storcătorul de fructe (după ce au fost curăţate). Se amestecă 1 cană de suc de ridiche neagră cu jumătate de cană de miere de albine. Se iau în fiecare zi 5 linguri din acest amestec între mesele principale. Tratamentul se face până la ameliorare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu