joi, 29 septembrie 2011

Exerciţii spirituale şi tehnici meditative ezoterice tradiţionale în care se operează asupra unor puncte focar bioenergetice din acupunctură 2

Meditaţia Piramidei

Ne aşezăm într-o postură de meditaţie, cu spatele drept, şi realizăm etapele pregătitoare de relaxare şi interiorizare. Consacrăm lui Dumnezeu, în mod necondiţionat, fructele acestei meditaţii.
Deschidem apoi ochii şi plasăm buricele degetelor mari de la fiecare mână în zona în care arcada ochiului se uneşte cu baza nasului, în punctul focar bioenergetic V 2, punct aflat pe meridianul Vezică urinară (Fig. 49), pe verticala dusă din punctul V 1, la extremitatea internă a sprâncenei, într-o adâncitură din marginea superioară a orbitei; V 1 este situat la 0,1 TS'UN-i deasupra unghiului intern al ochiului (Fig. 49).

Unim apoi vârfurile degetelor de la fiecare mână. Depărtăm uşor coatele de trunchi, astfel încât antebraţele ajung descrie un triunghi echilateral (Fig.48). Închidem ochii şi vizualizăm triunghiul format cu antebraţele şi chiar piramida imaginară formată de mâini şi piept. Pe măsură ce respirăm lent, profund şi foarte conştient, ne imaginăm cum această piramidă îşi măreşte din ce în ce mai mult dimensiunea, expansionându-se la infinit. În paralel cu această dilatare mentală, sesizăm o stare de elevare spirituală şi aprofundare a meditaţiei.
Această MUDRA realizată cu mâinile, însoţită de vizualizarea creativă corespunzătoare, poate aduce o foarte mare cantitate de energie cosmică, divină, în fiinţa noastră. În măsura în care reuşim să realizăm apoi o stare totală de vid mental, vom constata că practic nu există nici un fel de limite în această expansiune a conştiinţei. Efectele benefice complexe de acumulare de forţă pe care o piramidă le declanşează, prin energiile sale specifice de formă, se manifestă chiar şi atunci când aceasta este doar vizualizată.
În finalul acestei meditaţii coborâm mâinile pe genunchi şi conştientizăm efectele excepţionale de regenerare şi de dinamizare spirituală care apar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu