sâmbătă, 19 mai 2012

DESCENDENTUL

DESCENDENTUL ÎN BERBEC indică o căsnicie instabilă, cu multe ieşiri temperamentale. Se va căsători cu o persoană puternică, agresivă, sexy, chipeşa, plină de iniţiativă şi energie. E bine să aibă alături o persoană care nu se sperie de obstacolele vieţii, cineva care să lupte în locul lui sau alături de el, dar fără a fi total dominat de acest partener. Conflictul ar putea descrie căsătoria să, atmosfera de cuplu fiind adeseori tensionată din cauza dorinţei unuia dintre parteneri de a-şi impune părerile. Atrage un partener activ, dominator şi sigur pe sine, de aceea uneori se pot isca neînţelegeri pe tema ”cine conduce relaţia?”. Căsătoria să poate fi precipitată, făcută doar dintr-un capriciu de moment, de unde rezultă riscul de a greşi. Are nevoie să se afirme în căsnicie şi să fie el capul relaţiei, nu va suporta uşor o poziţie de subaltern. Dacă va fi el subalternul, se va manifesta agresiv şi va fi excesiv de nervos, declanşând scandaluri. Este egoist într-o relaţie, nu foloseşte prea des cuvântul ”noi” ci pentru el contează numai ”eu”. Vrea întâietate, vrea putere de decizie, dar vrea şi ocrotire de la celălalt, fără a şti să ofere şi el ceva în schimb. Este încăpăţânat şi autoritar, decide la primul impuls, de aceea poate fi un partener de viaţă dificil, greu de supus. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un Berbec.
DESCENDENTUL ÎN TAUR indică o căsnicie cu un partener loial, dar gelos, cu viziuni conservatoare şi chiar discriminatorii în momentul alegerii partenerului, dar după ce şi-a ales jumătatea, legătura va fi de durată, solidă, chiar dacă va mai trece şi prin momente furtunoase. Atât el cât şi partenerul au o doză mare de încăpăţânare, nici unul nu va renunţa uşor la poziţia sa. Cauta un partener stabil, harnic, afectuos, lângă care viaţa să prinde rădăcini. Se căsătoreşte din dragoste şi nu concepe o astfel de relaţie fără afecţiune, dar totodată nu va da înapoi dacă, pe ici pe colo, e vorba şi de un interes material, deci căsătoria poate aduce unele beneficii materiale: proprietăţi, avere, securitate materială. Va avea parte de un partener senzual, fermecător şi practic, dar în banca lui, cuminte, cu idealuri legate doar de o viaţă tihnită şi stabilă. Fizicul partenerului este, de asemenea, important. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un TAUR.
DESCENDENTUL ÎN GEMENI indică o mare nevoie de mobilitate şi diversitate în relaţiile. De parteneriat, deci inclusiv în căsnicie. Are nevoie de un partener inteligent alături de care să împărtăşească aceleaşi interese şi idei, cu care are ce discuta şi de la care poate şi el învaţa mereu ceva nou. Armonia mentală este foarte importantă în cuplu. Partenerul de viaţă ideal trebuie să fie inteligent, isteţ, rapid în gândire, amuzant, o persoană activă, plină de idei, îndeajuns de ocupat pentru a-i oferi şi lui spaţiul şi timpul de care are nevoie. Tensiunea nervoasă poate cauza mari probleme în cuplu, dar aceste perioade trec de obicei repede. Atrage un partener fermecător şi care îl stimulează intelectual. Doreşte să studieze, să înveţe, să vorbească mereu cu partenerul lui, deci comunicarea este de bază în cuplu. Va aprecia mult originalitatea ideilor celuilalt şi mai ales faptul că îi permite unele libertăţi. E posibil să-şi cunoască partenerul încă din primele clase primare – coleg de clasa – poate fi întruchiparea unei iubiri din adolescenţă, un aranjament de familie, îşi poate găsi jumătatea în vecinătatea cea mai apropiată – vecin de bloc de exemplu – sau prin corespondenţă, în timpul unei călătorii, într-un mediu comercial (la cumpărături) sau intelectual (la un curs, conferinţa etc). Există posibilitatea mai multor căsătorii. Trădarea şi minciuna se pot infiltra cu timpul în căsnicie, având tendinţa de a se plictisi repede, de aceea trebuie să găsească o cale de a păstra mereu viu interesul, altfel îşi va dori altceva. Nu se va purta prea matur în căsnicie, de aceea ar putea fi acuzat de neseriozitate şi superficialitate chiar şi la vârste înaintate, nefiind un partener pe care celălalt se poate baza, având tendinţa de a lua totul în joacă. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un GEAMĂN.
DESCENDENTUL ÎN RAC indică o mare doză spre romantism în relaţiile sentimentale, atracţia fizică având un rol important în acceptarea unei relaţii sentimentale, dar cel mai mult apreciază securitatea emoţională pe care celălalt i-o oferă. Este ataşat puternic de partenerul de viaţă, devine dependent de el din punct de vedere emoţional şi îşi croieşte viaţa în funcţie de celălalt. Este sensibil, afectuos, vulnerabil, dar totodată dispoziţiile şi sentimentele lui se pot schimba foarte repede, de la o zi la alta, fiind un om cu toane în căsnicie, niciodată nu se ştie în ce dispoziţie este de găsit. Este atras în general de persoanele sentimentale, tandre, dulci, care au nevoie de ocrotire, pentru că şi el este încă un copil ce vrea protecţie şi afecţiunea cuiva. Relaţiile cu partenerul de viaţa vor fi supuse unor schimbări permanente, dar vor fi ca un schimb continuu de iubire maternă, că de la părinte la copil, de aceea îi place să fie răsfăţat, ocrotit, învăluit într-o perpetuă grijă din partea celuilalt. Este dedicat cuplului, deşi căsnicia poate cunoaşte multe fluctuaţii pe parcursul ei. Cu toate acestea, legăturile care îl unesc de partener vor deveni din ce în ce mai puternice de-a lungul timpului, fiind o relaţie ce poate dura toată viaţa din cauza nevoii de securitate pe care amândoi o vor descoperi unul la celălalt. Poate avea un partener de viaţă sensibil, ce-şi doreşte un trai bun şi un cămin echilibrat.Valorile familiale vor sta la baza căsniciei sale, deci se va căsători şi va ţine la cuplul sau mai ales pentru copiii pe care îi va avea, casa pe care o va clădi şi valorile pe care le vor dezvolta ca şi familie. Îşi poate întâlni partenerul de viaţă prin intermediul familiei lui sau printre cunoştinţele din copilărie care vor reveni în viaţa lui. Are nevoie de multă afecţiune din partea partenerului, este vulnerabil la fiecare problemă apărută în cuplu şi poate suferi mult când lucrurile nu mai merg bine. Cauta intimitatea şi liniştea în căsnicie, nu-i place să aibă musafiri şi casa plină, ci adeseori prefera doar tihna familiei sale. În unele cazuri, nu se va căsători deloc sau o va face târziu, doar la insistenţele familiei. Motivul pentru care se căsătoreşte este întemeierea unei familii şi crearea unui mediu în care să se simtă în siguranţă.Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un RAC.
DESCENDENTUL ÎN LEU arată că, înainte de a se stabili la casa lui, subiectul va experimenta tot felul de aventuri amoroase. Se poate căsători cu o persoană cu o personalitate puternică, poate chiar dominatoare, un partener care să fie remarcat de ceilalţi, care să atragă invidia celorlalţi. Este atras, în general, de persoane dinamice, pline de vitalitate, cu personalitate. Caută în partener o reflecţie a propriului său ego sau o imagine similară lui. Conflictele pot fi dese în cuplu, deoarece amândoi partenerii îşi manifesta deschis voinţa, fiind persoane temperamentale. Doreşte o căsătorie din dragoste, dar va ţine întotdeauna seama şi de prestigiul partenerului, nu ar accepta un oarecare alături de el. Ar putea avea o relaţie ideală cu o persoană care conduce o afacere sau administrează sume de bani, o persoană influenţa sau cu o poziţie privilegiată în societate. Există posibilitatea de a-şi întâlni partenerul la petreceri, la teatru, în vacanţe sau la diverse activităţi de timp liber (sport de exemplu). Nu acceptă uşor o poziţie de subaltern în căsătorie, deci, deşi îşi doreşte un partener cu personalitate, nici el nu se lăsă mai prejos, placându-i să fie admirat, apreciat, iubit pentru ceea ce este, iar dacă nu primeşte aceste perpetue „osanale”, s-ar putea să devină dur şi de aici tensiunea în cuplu să crească. Vrea un partener amuzant, alături de care să simtă viaţa ca o perpetuă sărbătoare. Ar putea fi tentat să accepte o căsătorie doar pentru „a rupe gura târgului”, cu un partener care iese cu ceva în evidenţă: ori prin statut social, ori prin avere, ori prin aspect fizic, deci e posibil să nu ţină cont numai de ce spune inima ci şi de ce spune lumea. Are mare încredere în partenerul său şi va caută mereu să ţină pasul cu ambiţiile acestuia, stimulându-se reciproc spre apogeul statutului lor. Va căuta să îl facă pe partenerul său să fie mândru de el. Poate avea un unic mariaj în viaţă. Va caută o relaţie afectuoasă, intensă, strălucitoare, lângă un partener deosebit, care să-i dea senzaţia de unicitate. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un LEU.
DESCENDENTUL ÎN FECIOARA este atras de persoane retrase, vulnerabile, supuse, modeste şi la locul lor, care să nu iasă prin nimic în evidenţă, banale şi şterse chiar. Este atras de persoane muncitoare, inteligente, eficiente, care îşi asumă responsabilităţi, persoane orientate spre fapte, nu spre vorbe. Încrederea, simţul practic şi serviabilitatea vor caracteriza căsnicia să. Va avea o relaţie conjugală ce va semăna mult cu o rutină zilnică, în care, alături de partenerul de viaţă, va desfăşura un program obişnuit de cuplu, fără nimic nou. E posibil ca, prin căsătorie, să se simtă închis într-o capcană, supus unui regulament mai strict de viaţă, de alimentaţie, igiena sau muncă, simţindu-se urmărit, condus din umbra sau şi mai mult, obligat să facă lucruri pe care nu vrea să le facă. Poate avea o căsnicie caracterizată de subordonare, prin care să facă ce spune celălalt, fără a avea curajul de a se impune sau măcar de a-şi expune părerile. Va avea parte de un partener cu un ascuţit simt critic, poate chiar cicălitor sau chiţibuşar, care va găsi mereu motive de critică în ceea ce face şi care nu va scăpa din vedere nici un amănunt, dar nu este exclus ca şi el să aibă aceeaşi atitudine faţă de celălalt, ceea ce va face atmosfera de cuplu adeseori insuportabilă. Poate fi o căsnicie posesivă, în care cei doi se vor dori numai unul pentru altul, fără a lăsa pe nimeni să intervină în treburile lor, limitând libertatea celuilalt şi obligându-l să accepte sarcini casnice. Există totuşi risc de celibat sau o puternică senzaţie de singurătate chiar şi după căsătorie. Există posibilitatea de a-şi cunoaşte partenerul la locul de muncă, în cadrul serviciului sau în domeniul ocrotirii sănătăţii. Această poziţie atrage o sănătate fragilă în cuplu, ceea ce înseamnă că unul din parteneri trebuie să aibă grijă de celălalt, jucând rol de „infirmier” dedicat binelui celuilalt. Va avea o căsnicie organizată, rigidă, rece, calculată, lipsită de afecţiune, dar în care amândoi pot realiza multe împreună, punându-şi în joc simţul datoriei. Va fi o căsnicie a minţii, nu a sufletului. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă o FECIOARĂ.
DESCENDENTUL ÎN BALANŢĂ indica nevoia de a se plasa mereu în centrul atenţiei. O mare parte a energiei şi-o cheltuieşte în plan sentimental. Doreşte să fie aprobat de celălalt, aprobarea acestuia dându-i mai multă încredere în sine. Are o mare nevoie de a avea pe cineva de partea lui, o persoană de genul Balanţei, calmă, liniştită, echilibrată, pentru a-şi asigura o relaţie sentimentală de lungă durată. Îi place să fie admirat şi să creadă că are o oarecare influenţă asupra modului de gândire şi de reacţie al celui de alături. Până la căsătorie, va fi mai liber şi chiar sălbatic, dar când va fi vorba să îşi aleagă partenerul de viaţă, va fi foarte riguros în selecţie. Trebuie să fie foarte diplomat dacă vrea să aibă succes în căsnicie. Atrage un partener diplomat care să ştie să nu îl contrazică direct, ci să îl manipuleze fără să îşi dea seama, până într-acolo încât să se lase complet condus de acesta. Partenerul ideal trebuie să fie fermecător, sociabil, relaxat, aspectuos, pe care să îl trateze ca de la egal la egal. Poate avea parte de o căsnicie reuşită, dacă va învăţa lecţia toleranţei şi a diplomaţiei. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă o Balanţă.
DESCENDENTUL ÎN SCORPION arată că relaţiile conjugale pot fi marcate de posesivitate şi combativitate. Atrage un partener misterios, secretos, pasional, putând întâlni pe cineva care îl fascinează din prima clipă, fără să ştie de ce, care îl învăluie în farmecul său personal şi îl subjuga dintr-o singură privire. Se poate îndrăgosti la prima vedere, intrând sub puterea unei reale vrăji. În cazul în care pot apărea probleme în cuplu, nu va fi niciodată capabil să divorţeze din cauza posesivităţii sale sporite. Consideră că orice ar fi partenerul trebuie să-i rămână alături. Există posibilitatea de a-şi cunoaşte partenerul de viaţă în urma unei mari încercări a destinului său poate fi vorba de un partener karmic, pe care l-a cunoscut într-o altă viaţă, căsătoria actuală fiind de fapt o continuitate a vechii iubiri. Asta nu înseamnă că mariajul va fi lipsit de încercări majore de destin, ci dimpotrivă, va trebui să îşi achite datoriile karmice prin mari teste de încercare. În căsnicie, acorda mare importanţă situaţiei materiale a partenerului, putând fi vorba chiar de o căsătorie din interes sau mai târziu poate intra în posesia unei moşteniri de la partenerul de viaţă. Uneori, reuşita personală este datorată partenerului. Căsătoria trebuie să aibă la baza relaţii sexuale foarte bune altfel energia acumulată prin conflicte poate răbufni în mari răsturnări de situaţie în cuplu. Poate suferi crize periodice de remodelare a căsniciei.Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un SCORPION.
DESCENDENTUL ÎN SĂGETĂTOR indică o oarecare rezervă privind angajarea în orice gen de parteneriat, mai ales în cel conjugal, pe care îl consideră o încarcerare. Dacă se căsătoreşte totuşi, o face mai târziu decât alte persoane, şi doar pentru că are nevoie, totuşi, de companie şi securitate. Va avea nevoie de multă libertate şi flexibilitate în cuplu, chiar şi după căsătorie. Din fericire, va atrage un partener care va iubi la fel de mult ca el libertatea. Atrage un partener optimist, de viaţă, căruia îi plac călătoriile, eventual un străin. Unirea va fi, în general, instabilă. E posibil să-şi cunoască partenerul de viaţă în timpul unor călătorii, al studiilor superioare, într-un mediu legat de şcoală sau biserică sau într-un mediu vesel, la o petrecere. Partenerul poate juca rol de ghid pentru el, deschizându-i interesul mai mult pentru latura filosofică şi spirituală a vieţii. Visează la un partener ideal şi, din anumite puncte de vedere, s-ar putea ca ceea ce va găsi să întrunească standardele visate. Îşi doreşte un partener matur, dar care ştie încă să-şi păstreze sufletul de copil, un partener cu umor, jovial, plăcut de toată lumea, dar din partea căruia să simtă şi o mare protecţie. Este oarecum schimbător, în sensul că relaţie nu durează mult, din nevoia de noutate. E recomandabil să se cupleze (fie în căsnicie, fie în afaceri) cu un reprezentant al bisericii, al învăţământului, al oricărei forme de educaţie, cu profesori de limbi străine, geografi, exploratori, persoane care lucrează în turism, comerţ exterior, relaţii internaţionale, transporturi, agenţii de voiaj, limbi străine şi cu străini. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un SĂGETĂTOR.
DESCENDENTUL ÎN CAPRICORN arată că subiectul nu prea se pricepe să atragă alături persoanele care i se potrivesc. În relaţiile sentimentale ar putea arăta o oarecare reţinere, prudenta sau chiar timiditate. Se căsătoreşte târziu, mai ales pentru a dobândi un anume statut în societate şi o senzaţie de securitate. Nu este genul de om care se grăbeşte la căsătorie, aşteptând mai întâi să-şi clădească o situaţie socială solidă, şi abia apoi, pentru a-şi asuma şi el rolul de familist, se va gândi la un partener de viaţă. Va avea un partener de viaţă responsabil, matur, răbdător, ambiţios, oarecum autoritar, care va deveni într-un fel "stăpânul" său ghidul său. Va avea o căsnicie durabilă, chiar dacă poate veni mai târziu, la o vârstă adultă. Chiar dacă lucrurile nu vor merge vreodată bine în căsnicie, nu va divorţa de teamă de a nu fi judecat de familie şi mai ales de teamă de a nu rămâne singur. Există posibilitatea de a-şi cunoaşte partenerul pe linie de serviciu. Căsătoria e strâns legată de carieră, uneori indicând un partener care îl ajută să reuşească pe plan social sau să îşi însuşească o carieră care îl atrage. Îşi doreşte o căsătorie cu un partener matur, dar îi plac şi cei care au nevoie de ocrotirea şi grijă să, ca atare relaţia cu un astfel de om va fi întotdeauna caracterizată de sentimentul de protecţie. Este un real suport pentru cel de alături, arătând mai mult ca un părinte decât ca un partener egal. Poate avea un partener de viaţă cu diferenţa mai mare de vârstă. Există totuşi şi risc de celibat sau în cazul căsătoriei, relaţia conjugală va semăna adeseori că o singurătate în doi. Interesul material poate face parte din criteriile sale de selecţie ale unui partener lângă care să rămână, deci nu dragostea va sta la baza căsătoriei sale. Se va căsători atunci când va considera că a acumulat destulă experienţă de viaţă pentru a-şi asuma un astfel de rol. Da dovadă de multă răbdare în relaţia cu partenerul, este un bun sfătuitor în cuplu, dar e posibil să nu aibă parte de o atmosferă prea caldă, relaţia cu partenerul de viaţă fiind adeseori rece şi distantă, dar caracterizată de respect. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un CAPRICORN.
DESCENDENTUL ÎN VĂRSĂTOR indică un individ atras de aventură, deci nu va refuza vreun flirt. Îşi doreşte un partener de viaţă, la fel de independent şi individualist ca şi el. Este genul de om care doreşte să-şi păstreze libertatea, statul, drepturile, preocupările şi propriul drum în viaţă, lucru care îl poate împiedica să îşi găsească partenerul potrivit. Totuşi, dacă îşi va găsi jumătatea care să fie la fel de spontană ca şi el şi care să se adapteze stilului lui, atunci poate fi fericit, pentru că poate ajunge la armonie şi înţelegere. Partenerii vor fi întotdeauna mai întâi buni prieteni, de aceea cele mai bune relaţii sunt cele în care reuşeşte să rămână detaşat, fără a cere sau a i se cere prea mult şi fără să depindă prea tare unul de celălalt. Există posibilitatea de a-şi cunoaşte partenerul în anturajul de prieteni, într-o organizaţie sau asociaţie pe care o frecventează sau poate fi un coleg cu care lucrează. Vrea un partener fidel, care să-i fie în acelaşi timp şi un bun prieten, sprijinindu-se reciproc spre un ţel comun. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un VĂRSĂTOR.
DESCENDENTUL ÎN PEŞTI poate întâmpina dificultăţi în formarea unui cuplu prin căsătorie. Îi este greu să intre în contact cu sexul opus, poate din cauza unei timidităţi sau a tendinţei de a rămâne în umbră, pentru că nu are încredere în calităţile sale de a păstra o relaţie pentru totdeauna. Are nevoie de un partener înţelegător, receptiv, cu mari capacităţi psihice, care să-i înţeleagă nevoile şi să se sacrifice pentru el. Dacă îşi găseşte partenerul potrivit, e în stare de mari sacrificii pentru a-i rămâne alături, suportând orice numai de dragul celuilalt. Este fidel în dragoste, dar fără a-şi exterioriza prea mult sentimentele. Dragostea să se desfăşoară mai mult la nivel imaginar. Va avea o căsnicie liniştită, dar fragilă, care poate denatura oricând în suferinţa şi teamă. Teama de fapt va fi principalul duşman în eforturile sale de a avea o căsnicie reuşită, pentru că niciodată nu va avea încredere în capacitatea sa de a-şi păstra partenerul său, mai mult, niciodată nu va avea totală încredere în cel de alături, suspiciunile şi scenariile fanteziste - de cele mai multe ori negative - otrăvindu-i sufletul. Partenerul său trebuie să îi respecte nevoia de linişte şi de izolare. Îi este teamă să nu fie abandonat, aşteaptă foarte mult de la celălalt, ceea ce va naşte decepţii atunci când nu va primi ceea ce spera. Decât să fie dezamăgit, mai bine singur... Va avea o căsnicie discretă, tăcută, caracterizată de sacrificiu şi compromis. Vede în partenerul de viaţă un ideal suprem, dar când va descoperi că nu este chiar aşa cum visa, poate avea mari deziluzii, care îl vor afecta psihic şi îl vor face să se închidă în sine şi mai mult. Nu va şti să-şi dea afară tensiunile, ci le va acumula în timp acolo, ceea ce-l va marca profund. Dacă suferă în iubire, poate alunecă uşor în viciu sau auto-distrugere, de aceea partenerul trebuie să se poarte cu mănuşi cu el, fiind excesiv de sensibil. Există posibilitatea ori a mai multor căsătorii, ori a celibatului. Va avea o căsnicie fidelă, dar fidelitatea ar putea fi mai mult de partea sa, pentru că are capacitatea de a face totul pentru celălalt, fără a pretinde ceva în schimb. Poate iubi necondiţionat numai de teamă de a nu rămâne singur. Căsnicia sa nu va fi una fericită, vor exista multe momente critice din cauza incapacităţii de a-şi exprima emoţiile. Lăsându-le în interior, nici unul nu va şti ce aşteaptă celălalt, deci va rămâne o relaţie nevalorificată deplin sau foarte ascunsă. Poate există şi trădare în cuplu, fiind victima perfectă de a fi părăsit sau înşelat, dar va ierta de fiecare dată. Ar trebui să îşi caute ca partener de viaţă un PEŞTE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu