marți, 12 iulie 2011

TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ PRITHIVI-GRANTHI

MULADHARA CHAKRA sau PRITHIVI-GRANTHI
Formarea structurii fizice, a sistemului nostru corp constituit din carne şi oase se face mai ales prin acţiunea lui PRITHIVI-GRANTHI. Prin procesul de rezonanţă subtilă, acest prim centru de forţă ne pune în legătură cu energiile subtile ale pământului, care au vibraţia cea mai lentă comparativ, cu energiile subtile ale celorlalţi centri de forţă. Activarea lui PRITHIVI-GRANTHI este absolut necesară pentru a oferi fiinţei umane baza sau rădăcina vitală de care are nevoie pentru a se dezvolta în continuare pe celelalte planuri. Funcţia fizică a centrului de forţă MULADHARA CHAKRA este cea de excreţie şi el are ca zonă de proiecţie fizică anusul şi intestinul gros. Sistemul muscular şi sistemul osos se manifestă în fiinţă sub influenţa predominantă a energiilor subtile captate prin rezonanţă la nivelul acestui centru de forţă (PRITHIVI-GRANTHI). La nivel glandular, PRITHIVI-GRANTHI coordonează cu precădere activitatea gonadelor, respectiv, la femeie ovarele şi la bărbat testiculele. La femeie, ovarele reprezintă glandele genitale feminine, pereche, situate în cavitatea peritoneală. Au o dublă funcţie: 1. exocrină [de maturare şi de expulzare a ovulelor (celulele sexuale feminine)] şi 2. endocrină [de secreţie de hormoni estrogeni (progesteron şi în cantităţi mici hormoni androgeni)]. La bărbat, testiculele reprezintă glandele genitale masculine, glande pereche, situate sub penis. Ele au două funcţii principale: 1. germinativă (producerea de spermatozoizi) şi 2. endocrină (îndeosebi prin secreţia de testosteron).


TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ PRITHIVI-GRANTHI
Prin natura lor, fiinţele la care predomină în mod armonios PRITHIVI-GRANTHI sunt foarte răbdătoare, sunt caracterizate de o stare de mare siguranţă, prezintă considerabile resurse vitale şi o atracţie predominantă faţă de lumea fizică. Modul de comportament specific pentru fiinţa umană care prezintă o activare armonioasă a lui MULADHARA CHAKRA este de a concepe întreaga lume fizică care o înconjoară drept o nouă şi palpitantă experienţă. Atunci când fiinţa umană prezintă o activare armonioasă la nivelul acestui centru de forţă (PRITHIVI-GRANTHI), ea va avea o excelentă priză asupra existenţei terestre sau fizice, perseverenţă, fermitate, constanţă şi o mare energie vitală.
Însă, de cele mai multe ori, fiinţele umane care prezintă o predominanţă a activării dizarmonioase a lui MULADHARA CHAKRA devin indiferente şi adeseori extrem de leneşe, fără să dea în general semne de nelinişte arzătoare în nici o direcţie şi nu fac eforturi pătimaşe pentru a dobândi ceva. Ele sunt greoaie la minte, inerte şi placide. Ca şi roţile unui car cu boi, vieţile lor se desfăşoară şi se mişcă într-un ritm încet şi exasperant de lent. Cei la care predomină activarea dizarmonioasă a lui MULADHARA CHAKRA îşi spun că nu-şi bat mintea cu nici o problemă şi sunt chiar încântaţi, în obtuzitatea lor, de această stare care-i caracterizează. Pe cât le stă în putinţă, ei se ţin deoparte de conflicte sau de cauzele aducătoare de nelinişte şi îi dispreţuiesc pe cei care au orice fel de preocupări sau pasiuni care diferă de acelea ale lor. Ei sunt foarte dependenţi de masă şi de contextul în care trăiesc. O fiinţă umană cu predominanţa dizarmonioasă a lui PRITHIVI-GRANTHI trăieşte, după cum ea însăşi recunoaşte, mai ales PENTRU A MÂNCA şi are de obicei corpul mare, greu şi dizarmonios dezvoltat, cu un exces de sânge, carne şi grăsime, care o face să fie de cele mai multe ori diformă şi dizgraţioasă.
Dacă vreo dezordine sau deranjament apare în activitatea acestui centru de forţă (PRITHIVI-GRANTHI), fiinţa umană în cauză devine teribil de egoistă, instinctul de conservare se amplifică monstruos şi ea va fi preocupată excesiv de starea sănătăţii propriei sale persoane, lunecând către ipohondrie. Indiferenţa sa faţă de suferinţele altei fiinţe umane, ca şi indolenţa şi nesimţirea, cresc în proporţii greu de imaginat. Aviditatea cu care se agaţă de viaţă, mai ales când simte că îi este cumva pusă în pericol, este un element caracteristic în cazul predominanţei acestui centru de forţă (PRITHIVI-GRANTHI).
Fiinţelor umane care trăiesc haotic, larvar, în totală inconştienţă, chiar dacă la începutul existenţei ele nu au avut predominanţa pe acest centru de forţă (MULADHARA CHAKRA), datorită complacerii în ignoranţă, animalitate şi indolenţă, regresează încet şi ajung să-şi cristalizeze către sfârşitul existenţei nivelul predominant pe acest centru de forţă, la ele cristalizându-se toate modificările pe care le-am descris mai sus. În cazul naşterii cu această predominanţă, dacă nu se fac eforturi susţinute şi perseverente, bazate pe o cunoaştere lucidă a situaţiei de fapt, în care se elimină complacerea, lenea, inerţia, folosindu-se energia acestui centru de forţă ca focar de trezire a celorlalţi centri de forţă (CHAKRA), rând pe rând, prin transmutarea şi ridicarea energiei de la acest nivel, destinul unei asemenea fiinţe umane va fi ratarea şi neputinţa. Existenţa sa va avea ceva caricatural şi inutil, mai ales pentru ceilalţi.
Prin urmare, menţinerea inconştientă în această situaţie, în cazul predominanţei activării acestui centru de forţă (PRITHIVI-GRANTHI), este o reală calamitate pentru o fiinţă umană care are acces la aceste date tradiţionale. "A ŞTI ŞI A NU ACŢIONA ESTE SUPREMA LAŞITATE", spune un text al înţelepciunii. Atunci când se amplifică dorinţa de a cunoaşte tainele lumii fizice, de a creşte spiritual, energiile telurice capătă un sens ascendent, devenind forţa motrice ce va hrăni procesul de autoperfecţionare, deoarece aici, la nivelul lui PRITH1V1-GRANTHI, îşi are rădăcina orice stare de creştere. Atunci când MULADHARA CHAKRA este intens şi armonios dinamizată se eliberează o gigantică energie, care va ascensiona ferm de-a lungul măduvei spinării, prin canalul subtil secret SUSHUMNA NADI până în zona din creştetul capului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu