marți, 12 iulie 2011

TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ SWADHISTHANA CHAKRA

SWADHISTHANA CHAKRA sau VARUNA-GRANTHI
Întreaga lume creată s-a născut din APAS-TATTVA sau "apa subtilă primordială". La fel, fluidele reproducătoare (SHUKRA) produse de secreţiile interne specifice ale acestui centru energetic VARUNA-GRANTHI menţin seria neîntreruptă a tuturor fiinţelor vii prin actul procreaţiei. Diferiţii constituenţi ai corpului, cum sunt: nervii, fluidul limfatic, plasma sanguină, saliva, secreţia lactată, care apare la femeie în perioada sarcinii, secreţiile vaginale apărute în timpul angrenării amoroase la femeie şi lichidul de lubrifiere, la bărbat, toate acestea sunt guvernate de energiile subtile ale lui VARUNA-GRANTHI. De altfel, majoritatea constituenţilor corporali îşi extrag o bună parte din elementele lor necesare din sămânţa sau fluidul vital procreator, proces care este, într-o anumită măsură, reglat de către VARUNA-GRANTHI.
Rinichii, glandele suprarenale (glande pereche situate la polul superior al rinichilor), glandele bulbo-uretrale (numite şi glandele COWPER şi care sunt situate la dreapta şi la stânga, deasupra bulbului uretrei la om), glandele vulvo-vaginale (numite şi glandele BARTHOLIN şi care sunt situate câte una de fiecare parte a jumătăţii posterioare a orificiului vaginal), la femeie, şi glanda prostată, la bărbat, precum şi, într-o anumită măsură, gonadele, toate sunt controlate şi făcute să acţioneze prin intermediul centrului secret de forţă (focarului energetic) VARUNA-GRANTHI. Procesul de producere de anticorpi profilactici în sistemul-corp şi implicit funcţia imunitară, intră de asemenea tot într-o mare măsură în sfera de influenţă a lui VARUNA-GRANTI.
SOMA-GRANTHI (sau SOMA-CHAKRA) este numele prin care se defineşte un alt centru de forţă ce se află în strânsă legătură cu VARUNA-GRANTHI. Cuvântul sanscrit "SOMA" înseamnă "ambrozie" sau "nectar". Stăpânul forţelor secrete ale apei primordiale, în tradiţia orientală a înţelepciunii, este VARUNA. Deoarece esenţa rafinată şi transmutată a energiei sexuale se focalizează în SOMA-CHAKRA, din acest motiv VARUNA-GRANTHI se află în intimă legătură cu SOMA-GRANTHI, supranumit şi "Lăcaşul zeilor sau al nemuritorilor", cunoscut de asemenea şi sub numele de SOMA-LOKA, focarul ce se află la trei degete sub locul (în sistemul-corp) unde se poate intra în comuniune telepatică cu DHYANA-LOKA (tărâmul zeilor) în lumea miniaturală sau microcosmosul corpului nostru. Centrul secret de forţă SOMA-GRANTHI, situat la trei degete sub creştetul capului, va fi descris în detaliu mai târziu.
TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ VARUNA-GRANTHI
Fiinţele umane care prezintă o energizare şi o dinamizare predominantă armonioasă a lui VARUNA-GRANTHI sunt spontan seducătoare şi apreciate ca foarte drăguţe în relaţiile cu cei de sex opus. Ele plac tuturor celor de sex opus, în special datorită forţei lor mari de atracţie amoroasă, dar şi prin cuvintele agreabile şi manierele încântătoare pe care le manifestă natural, aproape de la sine. Ele prosperă cu o uşurinţă miraculoasă în tot ce intenţionează să facă, şi dorinţele li se îndeplinesc surprinzător de repede. Fiinţele umane la care predomină în mod armonios energia subtilă la nivelul lui VARUNA-GRANTHI îşi câştigă aproape fără efort celebritatea, sugestionând şi creând curente de opinie în societatea mondenă. Aceste persoane - bărbaţi sau femei - sunt foarte senzuale, fiind înzestrate cu o vitalitate sexuală şi o sănătate excelentă. Ele prezintă o remarcabilă agilitate şi abilitate în menţinerea calmului şi a armoniei în cadrul cuplului pe care îl creează. Predominanţa activării armonioase a acestui centru de forţă (VARUNA-GRANTHI) face de asemenea să se dezvolte foarte mult imaginaţia creatoare. Dintre asemenea fiinţe umane excepţionale apar mari creatori de artă, scriitorii sau poeţii.
În cazul dereglării sau perturbării activităţii acestui centru de forţă (VARUNA-GRANTHI), datorită slabei sale energizări sau pervertirii activităţii sale, fiinţele umane - fie ele bărbaţi sau femei - devin foarte egoiste, invidioase; uşor iritabile, capricioase, despotice, caustice, orgolioase, înclinate spre degradare şi abuz prin experienţe sexuale haotice şi neselectiv acceptate cu fiinţe umane mult inferioare faţă de nivelul lor, în asemenea situaţii rezultă o rapidă vlăguire şi o îmbătrânire prematură, iar trăsătura dominantă a unei asemenea fiinţe umane este blazarea şi ofilirea, chiar cu mult înainte de vreme. În cazul unei amplificării excesive, dizarmonioase, a energiei subtile la nivelul lui VARUNA-GRANTHI, în fiinţă se va amplifica foarte mult imaginaţia necontrolată, ceea ce va face ca acea fiinţă umană să ia de multe ori propria sa fantezie dezlănţuită drept realitate, astfel că adevărul va fi acoperit de zidul propriei sale închipuiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu