marți, 12 iulie 2011

TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ VISHUDDHA CHAKRA

VISHUDDHA CHAKRA sau VYOMA-GRANTHI (NABHO-GRANTHI)
Centrul principal de control şi de acţiune al eterului spaţial (AKASHA TATTVA), care corespunde energiei subtile fundamentale a timpului etern, este focarul energetic al gâtului, adică spaţiul dintre claviculă şi ceafă, această regiune fiind cunoscută în medicina AYURVEDICĂ sub numele de VYOMA-GRANTHI. Tradiţia orientală precizează că acţiunea câte unei TATTVA (principiu subtil prin intermediul cărora fiecare forţă secretă se manifestă preponderent. În cazul eterului subtil (AKASHA TATTVA), centrul secret de forţă din regiunea gâtului (VISHUDDHA CHAKRA) este focarul său principal de manifestare. Acest focar controlează activitatea unor importante structuri fizice, şi anume: tiroida (INDRA GRANTHI), paratiroidele (UPENDRA-GRANTHI), amigdalele (TALU-GRANTHI), glandele salivare (LALA-GRANTHI), sistemul auditiv, faringele, laringele şi funcţia vorbirii.
Secreţiile interne catalizate în cazul funcţionării şi activării optime ale acestui centru de forţă (VYOMA-GRANTHI) elimină prompt orice otravă (care ar putea face posibilă apariţia bolilor) şi ajută în special la menţinerea corpului puternic şi sănătos. Dacă activitatea principalelor glande coordonate de acest centru de forţă (şi anume tiroida şi paratiroidele) este normală, ele fiind sănătoase, atunci activitatea sistemului nervos în special, precum şi a altor glande din corp, în particular, nu va putea fi perturbată sau slăbită. Pe de altă parte, dacă, datorită unei slabe energizări a lui VYOMA-GRANTHI, activitatea acestor glande slăbeşte, până la a nu mai introduce în sânge o cantitate suficientă de secreţii interne specifice, corpul va suferi mult mai uşor atacul bolilor, căci imunitatea sa va fi considerabil slăbită.
TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ VYOMA-GRANTHI
Starea generală a minţii, precum şi activitatea noastră mentală sunt în mare măsură susţinute datorită influenţelor exercitate de fluidele şi particulele cele mai rafinate care constituie esenţa secreţiilor interne ale glandelor guvernate de VYOMA-GRANTHI. Deoarece la nivelul acestui centru de forţă se manifestă eterul subtil (VYOMA-TATTVA), în care principiul fundamental al armoniei (SATTVA GUNA) este elementul predominant, cel care urmăreşte să-şi purifice şi să-şi spiritualizeze fiinţa trebuie să-şi activeze, suficient de bine şi în mod armonios acest centru de forţă (VYOMA-GRANTHI), Din acest motiv, o fiinţă umană având o activare preponderenţă a lui VYOMA-GRANTHI are o minte rafinată şi plină de bunătate. Ea trezeşte pretutindeni simpatie şi încântare întocmai ca un zeu. VYOMA-GRANTHI, în cazul în care este dinamizat armonios şi preponderent la o femeie, este mult mai puternic şi mai evident ca manifestare decât la bărbat. În asemenea situaţii, calităţi sublime şi fermecătoare, cum sunt: gingăşia, afecţiunea pură, iubirea constantă, lipsa de egoism, sunt mai mereu în natura unor asemenea rare femei, evident deosebite printr-un CEVA aparte chiar pentru ceilalţi şi emanând o vrajă continuă care le conferă în plus şi sănătate. Activarea armonioasă a lui VISHUDDHA CHAKRA conduce la dinamizarea intensă a intuiţiei, atracţia irezistibilă către studiul ştiinţific şi spiritual şi trăirea unei autentice stări de detaşare.
În caz de perturbare a activităţii acestui centru de forţă (VYOMA-GRANTHI), corelată de cele mai multe ori cu o hiper-activitate sau hipo-activitate a glandei tiroide, în afara stării de slăbire generală şi surescitare care survine ca o primă consecinţă, fiinţa umană în cauză îşi pierde blândeţea obişnuită şi egalitatea de spirit. În aceste condiţii, în cazul ei, scade mult capacitatea de gândire înaltă şi profund concentrată. Disperarea şi inerţia o copleşesc şi îi acaparează, într-un fel, mintea. Apatia, delăsarea şi dezinteresul pentru orice fel de activitate devin trăsăturile definitorii ale naturii unei astfel de fiinţe umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu