marți, 12 iulie 2011

TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ AJNA CHAKRA

AJNA CHAKRA sau AHAM-GRANTHI
AHAM-TATTVA sau Forţa Voinţei Spirituale Universale este plasată la nivelul lui AJNA CHAKRA, în regiunea frunţii în corpul nostru care, după cum am mai spus deja, este un univers în miniatură. AJNA CHAKRA mai este numită în unele tratate SHIVA-SHAKTI GRANTHI. Centrul de forţă AJNA CHAKRA controlează şi face să funcţioneze optim atât glanda pituitară (hipofiza), cât şi structurile nervoase care reglementează capacitatea noastră de a vedea, de a auzi, de a discrimina şi de a memora. Toate aceste structuri enumerate mai sus reprezintă principalii centri de acţiune ai lui AHAM-GRANTHI sau AJNA CHAKRA.
Aşa cum AHAM, sau Forţa Voinţei Spirituale, controlează în fiinţă ego-ul şi astfel coordonează toate activităţile noastre mentale pe parcursul vieţii, tot astfel centrul subtil-energetic AHAM-GRANTHI coordonează totodată toţi ceilalţi centri de forţă enumeraţi anterior, şi anume: VYOMA-GRANTHI sau VISHUDDHA CHAKRA, VAYU-GRANTHI sau ANAHATA CHAKRA, AGNI-GRANTHI sau MANIPURA CHAKRA, VARUNA-GRANTHI sau SWADHISTHANA CHAKRA şi PRITHIVI-GRANTHI sau MULADHARA CHAKRA. Acest centru de forţă (AHAM-GRANTHI) exercită un rol de coordonare în fiinţă şi tinde, pe cât posibil, dar totdeauna direct proporţional cu gradul său de trezire sau energizare, să repare greşelile, căderile şi slăbiciunile care se pot manifesta la nivelul sistemelor sau organelor controlate şi coordonate prin intermediul celor cinci centri de forţă (CHAKRA-e) enumeraţi mai sus.
TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ AHAM-GRANTHI
În rândurile acelor extrem de rare persoane cu AHAM-GRANTHI activat preponderent în mod armonios, se află marile genii exemplare ale planetei, eminenţii scriitori, poeţii inspiraţi, savanţii celebri, iluştrii filozofi, iubitorii plini de abnegaţie ai omenirii, sfinţii şi supraoamenii. Activarea armonioasă a lui AJNA CHARA conferă fiinţei umane trezirea conştiinţei mentale superioare, calm mental, putere de concentrare, inteligenţă, putere de sinteză mentală, capacitate de memorare excepţională.
Pe de altă parte însă, un deranjament sau o perturbare ce poate surveni în activitatea acestui centru de forţă (AJNA CHAKRA sau AHAM GRANTHI), ca urmare a unei slabe energizări a lui, dezvoltă în natura lăuntrică a fiinţei un grad accentuat de josnicie, nimicnicie, viclenie, lipsă de omenie, răutate, ironie diabolică, duplicitate, orgoliu nemăsurat, egoism feroce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu