marți, 12 iulie 2011

TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ MANIPURA CHAKRA

MANIPURA CHAKRA sau AGNI-GRANTHI
Centrul secret de forţă MANIPURA CHAKRA reprezintă nucleul energetic de manifestare în fiinţă a energiei subtile a focului. Dacă Soarele, care este în Fiinţă întruchiparea focului, ar înceta să dea, căldură atât de necesară, apariţia vieţii sub orice formă, şi cu atât mai mult a lumii vegetale, animale, inclusiv a fiinţei umane, ar fi imposibilă. Acest pământ în întregime ar fi fost o bucată de gheaţă fără nici cel mai mic semn sau vibraţie a vieţii. Tot astfel, "forţa subtilă foc" din corp ţine în viaţă şi vitalizează întreg sistemul-corp. Când acest "foc intern" încetează să mai radieze căldura absolut necesară, pâlpâirea vieţii se va stinge în scurt timp în corp şi moartea va acapara în mod ireversibil acea fiinţă.
Forţa subtilă a focului, AGNI-DEVATA, acţionează şi controlează în sistemul-corp anumite organe şi sisteme importante şi anume: splina, stomacul, ficatul şi pancreasul. Centri subordonaţi sau secundari de control şi activitate a acestei forţe misterioase "foc" sunt reprezentaţi de nenumăratele glande subsidiare, dar mai mici, răspândite de-a lungul intestinelor şi în regiunea stomacului (cum ar fi, spre exemplu, glanda pilorică) şi care produc folositoarele sucuri digestive. Secreţiile interne generate prin influenţa lui AGNI-GRANTHI au aceeaşi teribilă putere de consum sau ardere întocmai ca acizii puternici, cum sunt acidul nitric, acidul clorhidric, acidul sulfuric, aşa cum sunt ei cunoscuţi chimiştilor epocii noastre. Constituenţii cu ajutorul cărora chimiştii produc aceşti acizi (şi anume hidrogenul, oxigenul, clorul, sulful etc.) sunt prezenţi în anumite doze şi în corpul nostru. Forţa subtilă foc din fiinţă produce "sucul-foc" sau acidul absolut necesar proceselor de digestie prin intermediul grupului de glande controlate şi activate de "forţa-foc", glande folosite ca veritabile uzine producătoare ale secreţiilor vieţii. Acest "suc-foc" este de mai multe tipuri şi el este îndeobşte cunoscut sub mai multe denumiri: suc digestiv, bilă sau fluid acid. Prin intermediul lui se digeră hrana în corp, care apoi este transformată în sânge şi alte fluide vitale, ce ajută ulterior la formarea constituenţilor corporali, a muşchilor, a grăsimii şi chiar a oaselor. Acelaşi "foc subtil intern" păstrează constantă, în funcţie de situaţie, temperatura corpului şi ajută la menţinerea în perfectă stare de funcţionare a celorlalte organe şi sisteme din corp, a căror activitate este controlată de acest centru de forţă (AGNI-GRANTHI).


TRĂSĂTURILE FIINŢEI UMANE LA CARE PREDOMINĂ AGNI-GRANTHI

Fiinţele umane care prezintă o trezire şi o energizare armonioasă predominantă a acestui centru de forţă (AGNI-GRANTHI) sunt fascinatoare, foarte viguroase, pline de perseverenţă, sunt caracterizate de o voinţă uriaşă şi sunt fiinţe pline de optimism ce sunt mai mereu neobosite. Ele au o capacitate admirabilă pentru conducerea şi influenţarea aproape hipnotică a maselor. Dintre astfel de fiinţe umane cu AGNI-GRANTHI energizat extraordinar de mult apar marii conducători politici, şefii militari iluştri, generalii, hipnotizatorii celebri şi fiinţele înzestrate cu putere charismatică ieşită din comun. Activarea armonioasă a acestui centru de forţă (AGNI-GRANTHI) face ca fiinţa să sesizeze uşor ceea ce este autentic şi prezintă valoare. O asemenea fiinţă umană este caracterizată de tenacitate şi voinţă fermă şi prezintă o vitalitate dinamică ce-i conferă forţă şi abilitate, făcând-o capabilă de depăşirea oricăror obstacole.
În caz de dereglare sau în caz de diminuare a energiei subtile la nivelul acestui centru de forţă (AGNI-GRANTHI) se constată devieri comportamentale severe, fiinţa abuzând de vigoarea sa naturală şi de energia ei sexuală prin satisfacerea brutală a poftelor sale lacome, uneori chiar perverse sau complăcându-se să devină fermentul unor aberante revolte antisociale. Dorinţa de mărire nemăsurată, şi totodată în întregime nejustificată, precum şi orgoliul unor asemenea fiinţe avide de putere ating piscuri atât de înalte încât chiar prietenii şi rudele apropiate se îndepărtează de ei cu oroare şi greaţă. În situaţii absolut banale ei se impacientează prompt şi devin foarte neliniştiţi, chiar angoasaţi, la cel mai mic disconfort sau durere fizică. În ceea ce priveşte modul lor de a se hrăni ei se recunosc cu uşurinţă după faptul că nu pot menţine nici o restricţie sau interdicţie, cu toate că de obicei suferă de anumite tulburări digestive, hiperaciditate, ulcer gastric sau duodenal, tulburări hepatice sau tensiune arterială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu