sâmbătă, 19 noiembrie 2011

ASTROLOGIE - LILITH - Aspecte

Lilith - Aspecte

LILITH ÎN CONJUNCTIE LA SOARE
Indica sexualitate puternica , tendinta de a se bloca în dorinte, ambitie rece, duritate, impuls catre sinucidere daca nu accepta nevoia de depasire de sine. Doliu sau fuga de tata , sau de orice principiu autoritar.
LILITH ÎN SEXTIL LA SOARE
Sansa de trezire la constiinta de sine în urma depasirii unor temeri sau trairi obscure, dureroase, prin încredere si iesirea din autohipnoza negativa.
LILITH ÎN CUADRATURA LA SOARE
Predispune la dificultati în relatiile cu tatal si în problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa învete sa-si puna în valoare calitatile si sa-si învinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc.
LILITH ÎN TRIGON LA SOARE
Originalitate în creatie, care poate fi impusa sau declansata de un tata autoritar sau de un partener sexual cu influenta aparent negativa. Experiente neplacute pot revela nativului propriile sale talente sau aptitudini geniale.
LILITH ÎN OPOZITIE LA SOARE
Predispune la dificultati de a se exprima si de a activa în sensul dorit, lipsa unui model de actiune si a unui ideal concret, de natura superioara, care sa dinamizeze evolutia nativului, eventual respingerea oricarui principiu activ datorita esecului din experiente anterioare. Nativul trebuie sa-si aleaga un model de actiune si de exprimare care sa-i permita sa-si stabileasca obiective concrete de autoperfectionare, de afirmare a propriei personalitati, de dezvoltare a capacitatilor sale creatoare, si sa urmeze acest model în viata sa, îmbogatindu-l cu propriile sale descoperiri si reusite.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA LUNA
Indica o influenta feminina puternica, de autoritate, sau supunerea la un farmec misterios si implacabil. Imaginatia si inconstientul functioneaza puternic, visele sînt impresionante. Mama sau sotia poate fi o entitate care blocheaza actiunile creatoare, ceea ce poate da nastere la reactii de frustrare si resentimente.
LILITH ÎN SEXTIL LA LUNA
Capacitate de a transmite celorlalti puterea de a-si depasi temerile si inhibitiile, printr-o afectiune care elimina barierele de comunicare. Astfel, nativul îsi întretine încrederea proprie în solutiile optimiste si realizeaza ca poate iesi din orice impas prin echilibru sufletesc.
LILITH ÎN CUADRATURA LA LUNA
Indica refuzul mamei si a tot ce vine din partea ei, conflict cu mama, imaginatie bolnavicioasa, impulsul de a marturisi totul, simt exagerat al vinovatiei si nevoia de a se pedepsi. În tema masculina indica lipsa modelului inconstient al femeii iubite, castrare psihica datorata mamei sau autocastrare pentru femei în general, teama bolnavicioasa de femei, mergând de la misoginie pâna la impotenta si tendinte homosexuale.
LILITH ÎN TRIGON LA LUNA
Senzualitate puternica, afectivitate lipsita de prejudecati, poate fi atrasa de fiinte fata de care nu are relatii de sînge pentru a le ajuta, descoperindu-si astfel capacitatea de a darui sau de a conduce prin blîndete. Autoritate disimulata, împlinind dorintele celorlalti îsi urmeaza scopurile implacabil. Magnetism puternic, prin care renaste la o noua perceptie a relatiilor cu ceilalti.
LILITH ÎN OPOZITIE LA LUNA
Predispune la respingerea principiului matern sau a maternitatii, ca un refuz de a participa la creerea vietii sau de a-si asuma responsabilitatea unui copil, sau ca o reactie la suferinte din copilarie. Poate exista un exagerat simt al vinovatiei, si nativul trebuie sa învete sa se ierte pe sine si sa caute mai degraba sa repare cu bucurie lucrurie de care se crede vinovat, în loc sa se lamenteze pentru greseala sa aparenta. Exista si posibilitatea unei dificultati în relatiile cu femeile, sau în exprimarea propriei naturi feminine, a sensibilitatii si a receptivitatii.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA MERCUR
Dificultati în exprimare, care poate fi dura, rece, autoritara, sau marcata de un umor negru. Cinismul este expresia unei neîncrederi disimulate sub o masca din spatele careia gîndurile sincere apar deformate. Relatiile cu fratii pot fi marcate de experiente neplacute, din care nativul are de învatat sa înteleaga si sa ierte.
LILITH ÎN SEXTIL LA MERCUR
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelînd sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine în propria viata sexuala. Poate lucra în descifrarea unor enigme, nu fara succes.
LILITH ÎN CUADRATURA LA MERCUR
Gândire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, însotita de refuzul de a-i întelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.
LILITH ÎN TRIGON LA MERCUR
Curiozitate pentru viata sexuala, poate fi un cercetator al acestui domeniu, înclinat sa transmita altora cunostinte utile despre propriul lor psihic, capabil sa cîstige încrederea celorlalti si sa le fie confident, chiar în probleme intime. Are simtul umorului, poate fi un bun comediant sau autor de comedii. Spirit penetrant, vede mereu partea comica a situatiilor aparent grave.
LILITH ÎN OPOZITIE LA MERCUR
Predispune la confruntari de idei si dispute intelectuale care îl pun la încercare pe nativ, facându-l sa-si vada propriile erori si oscilatii, propriile exagerari intelectuale si mentalitati distructive. Are nevoie sa fie sincer cu sine si sa-si recunoasca erorile atunci când realizeaza ca nu se mai poate baza pe ele, în loc sa se încapatâneze în cautarea de justificari pentru atitudini distructive.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA VENUS
Farmec tulburator, magnetism, seducator, risca sa-si atraga relatii distructive. Are ceea ce cauta, ironic spus, dar este si un prilej pentru a se trezi si a-si folosi calitatile într-un sens util, si nu doar pentru placeri gratuite. Poate fi atras de putere si bani, proba vietii sale.
LILITH ÎN SEXTIL LA VENUS
Sansa de a-si clarifica sentimentele în urma unor deceptii amoroase, caci nu scapa de ceea ce se teme, si propria lipsa de încredere în celalalt ajunge sa se concretizeze în confruntari dramatice dar pline de învataminte.
LILITH ÎN CUADRATURA LA VENUS
Predispune la un refuz de a iubi, de a-si exprima emotiile, datorita unui blocaj afectiv, sentimental sau sexual. Trebuie sa caute o împlinire a vietii personale printr-o traire deplina a conditiei fizice proprii, învatând sa-si armonizeze dorintele cu necesitatile afective.
LILITH ÎN TRIGON LA VENUS
Mare senzualitate, cautare a unei pasiuni ideale, capabil sa respinga orice propuneri de apropiere afectiva pentru ca la momentul optim sa-si recunoasca marea iubire. Poate sublima sexualitatea într-o daruire completa si o loialitate deplina fata de celalalt.
LILITH ÎN OPZITIE LA VENUS
Predispune la un refuz inconstient al afectiunii sau al erotismului, eventual la dificultati în exprimarea propriei naturi feminine, a sensibilitatii si receptivitatii, a sentimentului matern. Trebuie sa-si puna în valoare posibilitatea de a-i proteja pe cei din jur si de a le oferi caldura si afectiune, altfel riscând sa cada în raceala si indiferenta, chiar fata de cei pe care îi considera foarte apropiati.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA MARTE
Instincte puternice, agresivitate cu tendinte sadice, sau cel putin impulsivitate. Nativul se confrunta cu propriile porniri violente, care îl vor determina sa se educe pentru a actiona în serviciul celorlalti, si nu doar pentru propria satisfactie degenerata. Trebuie sa-si dirijeze energiile în ocupatii creatoare, posibil în lucrari de distrugere a lucrurilor devenite vechi si inutile. Chiar daca actiunea energica îi repugna, va trebui sa învete sa actioneze ferm numai la nevoie.
LILITH ÎN SEXTIL LA MARTE
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si- o depasi printr-o întelegere a propriilor tendinte într-un sens constructiv. Succes în viata sexuala, dar cu experiente din care are de învatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapîneasca pornirile instinctive,
LILITH ÎN CUADRATURA LA MARTE
Predispune la vointa slaba, o capacitate de a intra în situatii dramatice sau în relatii fatale, distructive. Poate determina reactii agresive fata de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie sa-si depaseasca propriile resentimente si rani pentru a putea dobândi, prin echilibrul sau psihic, toata energia necesara unei activitati creatoare.
LILITH ÎN TRIGON LA MARTE
Expresie activa, virila, capacitate de a induce în ceilalti dorinta de actiune. Nu trebuie sa dea vina pe altii pentru actiunile în care esueaza, chiar daca le-a declansat sub influenta lor. Capabil sa-si asume responsabilitatea propriilor crize afective, va învata sa si le depaseasca prin autocunoastere.
LILITH ÎN OPOZITIE LA MARTE
Predispune la accidente prin care nativul poate sa se elibereze de temeri vechi sau de tendinte agresive. Poate da uneori o tendinta spre inertie si lipsa de initiativa sau de vointa. În general, predispune la un refuz al propriei capacitati de actiune, de creatie, sau la distrugerea posibilitatilor altora de a actiona si a crea, ca o reactie la dificultatea folosirii depline a capacitatilor proprii.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA JUPITER
Nativul tinge sa respinga legea si autoritatea, regulile si normele, caci acestea nu-i ofera suficienta încredere si siguranta. Tinde spre excese senzuale sau spre ideologii extreme, care îi permit sa-si exprime sentimentele într-un mod mai liber si mai complet. Trebuie sa cultive încrederea în propriile principii si consecventa în a-si urmari idealurile.
LILITH ÎN SEXTIL LA JUPITER
Nativul poate profita de pe urma secretelor dureroase ale altora, dar trebuie sa-si depaseasca propriile slabiciuni pentru a nu ajunge în situatii similare cu cele de pe urma carora el profita. Propriile experiente dureroase sînt prilejuri de a-si depasi temerile si prejudecatile, de a se cunoaste pe sine si de a-si depasi limitele.
LILITH ÎN CUADRATURA LA JUPITER
Tendinta de a refuza sa vada propriile sanse de crestere spirituala, nesupunere fata de propriile intuitii si dorinte, oscilatii în atitudini datorita temerilor si pesimismului ocazional, adesea indus de altii. Trebuie sa-si dezvolte încrederea în propriile posibilitati si sa pastreze optimismul pe masura bunelor sale intentii.
LILITH ÎN TRIGON LA JUPITER
Capabil sa se ocupe de delicte sexuale în politie sau justitie, ca si de dezvaluirea unor secrete cu o mare influenta asupra societatii, nativul învata sa-si controleze instinctele si sexualitatea. Propriile suferinte sau delicte din copilarie îi pot dezvalui enigmele altora, daca el face corelatiile necesare.
LILITH ÎN OPZITIE LA JUPITER
Predispune la tendinte contradictorii si anarhice, refuz de a se supune oricarei autoritati, posibil dintr-o supraestimare a propriei personalitati sau dintr-o prea mare încredere în sine. Trebuie sa se detaseze de ideea ca altii l-ar persecuta sau i-ar dori raul, si sa caute sa vada lucrurile utile pe care le poate primi sau învata din experientele avute cu ceilalti.

LILITH ÎN CONJUNCTIE LA SATURN
Predispune la deprimare si frustrari, nemultumire inconstienta fata de sine si autocritica severa, ceea ce îl împinge pe nativ fie spre izolare si autodistrugere, fie spre manifestari dure fata de ceilalti, spre a masca propriile crize interioare. Trebuie sa învete sa fie mai îngaduitor cu sine, iar în loc sa se judece prea aspru, sa treaca la actiune fara întârziere pentru a înlatura aspectele negative din personalitatea sa.
LILITH ÎN SEXTIL LA SATURN
Prilej de a-si sublima instinctele într-un mediu sobru sau intelectual, în care senzualitatea este pusa pe un plan secundar. Poate învata sa-si controleze instinctele prin autodisciplina, si poate comunica si celorlalti aceasta dorinta sau tendinta.
LILITH ÎN CUADRATURA LA SATURN
Indica tendinta inconstienta spre izolare si autodistrugere, crize psihice, depresiuni nervoase, sentimente de frustrare, scrupule excesive, probleme cu articulatiile si cu abdomenul.
LILITH ÎN TRIGON LA SATURN
Evolutie sociala lenta, favorizata de stapînirea instinctelor, ca si de capacitatea de a nu-i contraria pe ceilalti prin ascetism sau repulsie fata de sexualitate. Poate trai o experienta sexuala profitabila alaturi de o persoana mai în vîrsta. Mentalitate libera, care nu tine seama de diferentele de vîrsta.
LILITH ÎN OPOZITIE LA SATURN
Predispune la teama de singuratate, de îmbatrânire sau de moarte, mai ales prin contactul cu suferinta celor în vârsta, dar anunta si o disponibilitate pentru detasare si eliberare de aceste concepte, daca nativul întelege ca nu exista decât ceea ce doreste el însusi.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA URANUS
Indica lipsa simtului oportunitatii, nativul având reactii exagerate la emotii, adesea depasind limitele normale, fiind impulsiv, capricios, cu explozii agresive de o mare violenta.
LILITH ÎN SEXTIL LA URANUS
Intuitie si imaginatie care pot aduce nativului o rezolvare neasteptata a unor probleme interioare cu care se confrunta. Experiente afective sau amoroase care pot aduce o maturizare emotionala si spirituala. Nativul poate dispune de o mare libertate de gândire în ce priveste sexul si moartea, fata de care poate avea o atitudine complet inocenta, naturala, ceea ce îl ajuta sa-si elimine usor inhibitiile si complexele.
LILITH ÎN CUADRATURA LA URANUS
Reactii emotionale exagerate, entuziasm sau deprimare excesive, adevarate explozii ale unor lucruri adunate mult timp în sine. Trebuie sa învete dezamorsarea acestor tensiuni prin renuntarea la bazele pe care sînt construite ele, deci iertînd si acceptînd oamenii asa cum sînt, iubindu-i pentru ceea ce au ei divin si nu pentru manifestarile trecatoare.
LILITH ÎN TRIGON LA URANUS
Talent creator dinamizat de experientele amoroase si de relatiile romantice. Poate avea o abilitate neobisnuita ca sa faca din sex un instrument de înnoire si înfrumusetare a vietii.
LILITH ÎN OPOZITIE LA URANUS
Predispune la impulsuri si reactii emotionale exagerate, la explozii agresive alternând cu stari bruste de apatie, o instabilitate emotionala care trebuie condusa spre un echilibru. Exista o anumita repulsie fata de schimbarile de care are nevoie nativul, si el trebuie sa si-o depaseasca printr-o atitudine inteligenta si prin libertatea de a adopta, fara prejudecati, calea care se arata cea mai bogata în sanse de progres real.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA NEPTUN
Indica o fantezie exaltata, mergând spre delirul imaginatiei, neclaritate în gândire, confuzie mentala, mergând pâna la pierderea constientei sau chiar schizofrenie. Viata dezonorata, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natura.
LILITH ÎN SEXTIL LA NEPTUN
Conditii optime pentru manifestarea si dezvoltarea propriilor calitati psihice si mediumice. Capacitate de detasare si de percepere nealterata a realitatii, care trebuie folosite în ajutorul celorlalti.
LILITH ÎN CUADRATURA LA NEPTUN
Indica o fantezie exaltata, mergând spre delirul imaginatiei, neclaritate în gândire, confuzie mentala, mergând pâna la pierderea constientei sau chiar schizofrenie. Viata dezonorata, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natura.
LILITH ÎN TRIGON LA NEPTUN
Imaginatie bogata, viziune interioara neobisnuita, capacitate de detasare pentru a actiona liber în dimensiunile subtile. Este o posibilitate deosebita de a contribui la rezolvarea unor probleme concrete prin armonizarea cu cauzele care le determina.
LILITH ÎN OPOZITIE LA NEPTUN
Indica o fantezie exaltata, mergând spre delirul imaginatiei, neclaritate în gândire, confuzie mentala, mergând pâna la pierderea constientei sau chiar schizofrenie. Viata dezonorata, imoralitate, existând pericolul folosirii drogurilor de orice natura.
LILITH ÎN CONJUNCTIE LA PLUTON
Indica tendinta spre minciuna, simulare, tradare, spre manifestari sadice distructive si autodistructive, nativului lipsindu-i sentimentul vinovatiei.
LILITH ÎN SEXTIL LA PLUTON
Actiune secreta, dar care ofera sansa unei autocunoasteri profunde. Experiente dure dar utile, prin care îi poate trezi pe altii la realitatea lor spirituala.
LILITH ÎN CUADRATURA LA PLUTON
Predispune la tendinte spre razbunare si distrugere, care se rasfrâng negativ asupra vietii nativului. El va trebui sa învete sa nu faca altora ceea ce nu doreste sa i se faca lui, si sa-si consolideze încrederea pozitiva în sine, pentru a dobândi si încredere în ceilalti. Tendinta subtila de a se razbuna pe oricine pentru propriile suferinte trebuie transmutata în capacitatea de a ierta nelimitat si neconditionat.
LILITH ÎN TRIGON LA PLUTON
Mare putere pasionala si distructiva, care poate fi autodistructiva. Capacitate de a distruge în sine elementele negative. Instincte puternice, capabil de transformari profunde, experiente dure care îi pot trezi latura umanista, afectuoasa.
LILITH ÎN OPOZITIE LA PLUTON
Predispune la lipsa sentimentului vinovatiei în situatii în care nativul poate face rau altora, caci el se simte cumva îndreptatit sau multumit de asta. Trebuie sa învete sa ierte si sa renunte la ideile de razbunare sau de pedepsire a celorlalti, ca si la tendinta de a se autopedepsi inconstient prin agresivitatea pe care si-o atrage

Un comentariu:

  1. Lipsesc aspectele lui Llith cu Axa-Dragonului, Axa-Nodurilor Lunare sau Axa-Destinului - cum i se mai spune. Deci ??

    RăspundețiȘtergere