sâmbătă, 19 noiembrie 2011

SUGESTII PRACTICE - de Sri Swami Premananda-Ex. 1

SUGESTII PRACTICE -de Sri Swami Premananda

Exerciţiul 1.
Alegeţi o postură confortabilă. Închideţi ochii pentru zece minute. Căutaţi să vă liniştiţi total Inima şi Mintea. Descrieţi ‘Liniştea’ în termenii dumneavoastră. Experienţa poate fi infinit de variată. Trebuie să eliminaţi vagabondajul constant al minţii. Reduceţi la tăcere agitaţia emoţională. La apropierea de frontierele tăcerii-interioare pot apărea PANICA şi RENUNŢAREA. A-ţi putea avea o experienţă neplăcută. NU SUNT MOTIVE DE DESCURAJARE. Vagabondajul gândurilor reprezintă o mare surpriză. Faceţi-vă timp să EXPERIMENTAŢI acest vagabondaj al minţii. CEVA ÎNCURAJATOR—conştientizarea existenţei vagabondajului mental, agitaţiei interioare şi a inabilităţii de a fi liniştit, arată că aveţi un grad redus de tăcere-interioară. ÎNCHIDE- ŢI DIN NOU ochii, deveniţi conştient de vagabondajul minţii pentru circa două minute.
Acum înnelegeţi că tăcerea-interioară este cea care vă dă posibilitatea să puteţi conştientiza vagabondajul minţii dumneavoastră. Minima TĂCERE-INTERIOARĂ pe măsură ce se dobândeşte, vă revelează din ce în ce mai mult, mai mult decât puteţi voi înşivă să vă revelaţi altfel.

Veţi obţine: ÎNŢELEPCIUNE, LINIŞTE, FERICIRE, DUMNEZEU

PRECAUŢII: Nu trebuie să vorbiţi sau să discutaţi. Inspiraţi şi expiraţi adânc şi lent. Din nou închideţi ochii pentru 5 minute. CAUTAŢI TĂCEREA-INTERIOARĂ. Nu căutaţi NIMIC SENZAŢIONAL. De fapt nu căutaţi nimic. Limitaţi-vă la a observa. Luaţi orice vine către conştiinţa voastră, indiferent dacă e mare, mic, banal sau obişnuit. CONŢINUTUL conştientizării este mai puţin important decât calitatea conştientizării. Pe măsură ce calitatea se îmbunătăţeşte deasemenea se adânceşte şi liniştea-tăcerea, veţi vedea şi experimenta. Veţi descoperi spre încântarea voastră că revelaţia nu este Cunoaştere. Este putere: o misterioasă putere care aduce transformare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu