sâmbătă, 19 noiembrie 2011

III. Adâncirea exerciţiului anterior— Senzaţiile corpului

III. Adâncirea exerciţiului anterior— Senzaţiile corpului

Exerciţiul “senzaţiile corpului” este aşa de simplu, de fapt, dezamăgitor de simplu. Pentru a avansa în acest exerciţiu trebuie să îi păstraţi simplitatea. Rezistaţi tentaţiei de a căuta aspecte noi, însă încercaţi să căutaţi PROFUNZIMEA.
Trebuie să practicaţi cel de-al doilea exerciţiu pentru o lungă perioadă de timp. Puteţi să vă întrebaţi despre eventualele avantaje. Nu vă întrebaţi. Face-ţi ceea ce vi s-a cerut în cadrul exerciţiului şi vă veţi descoperi pe voi înşivă. ADEVĂRUL se găseşte mai puţin în cuvinte şi explicaţii decât în acţiuni şi în experienţă. Deci să trecem la treabă, cu credinţă şi perseverenţă.

Exerciţiul 3.
Închideţi ochii. Repetaţi exerciţiul precedent “senzaţiile corpului” pentru cinci până la zece minute. ACUM ALEGEŢI DOAR O MICĂ ZONĂ A OBRAZULUI, COLECTAŢI ORICE SENZAŢIE. La început poate nu veţi simţi. Continuaţi exerciţiul precedent, apoi intraţi în această zonă. Fiţi conştienţi de tipul senzaţiei care se iveşte: mâncărimi, înţepături, arsuri, smucituri, vibraţii, pulsaţii, amorţeli..... Dacă mintea vagabondează, întoarceţi-vă cu răbdare la exerciţiul 2 şi exersaţi din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu