sâmbătă, 19 noiembrie 2011

II. Senzaţiile corpului-Ex. 2

Trebuie să deveniţi conştienţi de anumite senzaţii de care nu sunteţi conştienţi în mod explicit. Exerciţiul 2.
“Merge-ţi” cu ochii minţii în jurul vostru pentru a deveni conştienţi de degetele de la picioare, de labele picioarelor, de picioare, de genunchi, de coapse, de fese, de mijloc, de stomac, de piept, de umeri, de degete (începe-ţi cu buricele), de antebraţe, de coate, de braţe, de spate, apoi din nou de umeri, de gât, de bărbie, de buze, de nas, de obraz, de urechi, de ochi, de frunte, de cap, de partea superioară a capului şi de partea posterioară a capului.
Nu insistaţi mai mult de 2-3 secunde pentru fiecare parte a corpului. Repetaţi din nou şi din nou timp de cinci minute.
Acest exerciţiu are ca efect aducerea unei senzaţii de relaxare. CEI MAI MARI DUŞMANI: Tensiunea nervoasă , trăirea prea mult în cap, a fi gânditor ţi imaginativ ţi de a fi prea puţin conştient de activitatea simţurilor. Este necesar de a rămâne în PREZENT şi nu în trecut sau viitor.

Un Shadaka trebuie să stăpânească această tehnică a conştientizării senzaţiilor. El trebuie să înveţe să iasă din zona gândirii şi imaginaţiei şi să se mute în zona (din Cap în Inimă) sentimentelor de iubire şi a intuiţiei, unde ia naştere contemplaţia, unde rugăciunea devine putere ce transformă şi o sursă de încântare şi pace.

Puţini dintre voi pot simţi o creştere a Tensiunii. Observaţi ce parte a corpului este tensionat şi vedeţi exact ce tensiune simţiţi. Conştientizaţi faptul că sunteţi tensionaţi ţi observaţi exact unde. A observa nu înseamnă a reflecta ci a simţi. De obicei nu culegeţi nici o senzaţie. De ce? Sensibilitatea voastră a murit de atâta trăit în cap.

În Pielea noastră se desfăşoară în fiecare moment miliarde de reacţii bio-chimice pe care noi le numim senzaţii şi credeţi că este greu să alegeţi câteva dintre acestea? V-aţi împietrit, pentru a nu simţi unele răniri emoţionale sau conflicte pe care însă le-aţi uitat demult... Şi percepţia dumneavoastră, conştientă, puterea de concentrare şi atenţia sunt brute şi nedezvoltate.

FIŢI ÎN CONTACT CU SENZAŢIILE DIN NOU ŞI DIN NOU fără a numi membrele şi organele pe care le simţiţi. Dacă observaţi un îndemn de a vă schimba sau a vă deplasa postura sau poziţia – nu îi acordaţi atenţie. Continuaţi exerciţiul pentru încă câteva minute. Gradual veţi simţi o anumită linişte în corp. Continuaţi cu exerciţiul de CONŞTIENTIZARE până obţineţi o anumită liniştire. Dacă sunteţi distraţi, întoarceţi-vă la exerciţiul de conştientizare a senzaţiilor corpului, mutându-vă de la o parte a corpului la alta, până când corpul devine liniştit din nou, mintea tăcută, şi sunteţi capabili să simţiţi din nou liniştea care aduce pace şi anticipează contemplarea lui Dumnezeu.

ORICUM, NU rămâneţi prea mult timp în mod intenţionat în starea linişte. Deoarece această rămânere poate fi relaxantă şi chiar încântătoare, DAR în aceasta constă PERICOLUL unei transe blânde sau a întunecării mentalului, care nu este bun pentru contemplare. Este ca un fel de autohipnoză care nu are nimic de a face cu ascuţirea conştienţei sau cu contemplarea.

IMPORTANT: NU CĂUTAŢI ÎN MOD DELIBERAT liniştea sau tăcere-interioară şi nu rămâne şi ÎN MOD EXPLICIT în această stare atunci când ea apare. ÎNSĂ CĂUTAŢI ASCUŢIREA CONŞTIINŢEI.

Într-o clipă liniştea devine aşa de puternică încât toate exerciţiile şi toate eforturile devin imposibile.
Atunci nu va mai trebui să căutaţi liniştea. Dar liniştea vă va cuprinde. ATUNCI puteţi sigur şi profitabil să abandona şi toate eforturile şi să vă lăsaţi în voia atotputernicei linişti din voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu