sâmbătă, 19 noiembrie 2011

X. Atingerea lui Dumnezeu

Aceasta este tot o variantă devoţională a “senzaţiilor corpului” pe care o veţi găsi folositoare dacă aveţi rezerve privind exerciţiile “senzaţiile corpului”, “ruga corpului” sau “contemplarea”.

Exerciţiul 10.
Repetaţi unul din exerciţiile “senzaţiile corpului”. Dedicaţi-vă ceva timp pentru a experimenta multiplele şi subtilele senzaţii din diferitele părţi ale corpului vostru …
Acum REFLECTAŢI: Fiecare senzaţie pe care o simt, indiferent cât de uşoară şi de subtilă este rezultatul unei reacţii biochimice care nu poate exista fără Atotputernicul Dumnezeu.. SIMŢIŢI puterea lui Dumnezeu la lucru în producerea fiecărei senzaţii... Simţiţi-ţi atingerea în fiecare senzaţie pe care EL o produce… Simţiţi atingerea lui Dumnezeu în diferitele părţi ale corpului vostru: aspră. netedă, plăcută, dureroasă...
Experimentarea lui Dumnezeu nu trebuie să fie ceva senzaţional sau deosebit, mai puţin când vă este dezvoltat devoţiunea şi Dragostea Divină. Fără nici un dubiu experimentarea lui Dumnezeu este diferită de experienţa obişnuită cu care suntem familiarizaţi: este o adâncă linişte de care am, vorbit mai devreme, întunericul lucios, goliciunea care aduce împlinire.
Adesea, sunt nenumărate licăriri a Eternităţii sau a infinitului care vin către noi atunci când le aşteptăm mai puţin, în mijlocul preocupărilor noastre. Cineva trebuie să facă aşa de puţin, într-adevăr, pentru a-L experimenta pe Dumnezeu. Tot ceea ce trebuie să facă cineva este să se liniştească pe el însuşi, să devină liniştit – şi să devină conştient de senzaţiile mâinii. Fiţi atenţi la senzaţiile din mâna voastră... Atunci î-L aveţi pe Dumnezeu, trăind şi lucrând în voi, atingându-vă, puternic lângă voi.. Simţiţi-L ... Experimentaţi-L. Majoritatea devoţilor caută după o experienţă mai deosebită. Bineînţeles este mai mult în a-L experimenta pe Dumnezeu decât de a simţi senzaţiile dintr-o mână. Este necesară o lungă explicaţie pentru a cunoaşte realitatea – însă fiţi siguri că aceste simple şi umile exerciţii o să vă ajute mult în drumul către cunoaşterea realităţii. Uităm cu toţii prea uşor că una dintre marile lecţii ale încarnării este că Dumnezeu este găsit şi în obişnuitul de zi cu zi. Doreşti să î-L vezi pe Dumnezeu? Uită-te la realitatea de lângă tine. Vrei să î-L auzi? Ascultă plânsetul unui copil mic, râsetele de la un simplu chef, vântul foşnind frunzele din copaci. Sau doar liniştiţi-vă, deveniţi conştienţi de senzaţiile din corpul vostru, simţiţi PUTEREA SA TOTALĂ la lucru în voi şi simţiţi cât de aproape este EL în voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu