sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Un procedeu de vindecare şi purificare a inimii (ANAHATA CHAKRA)

Un procedeu de vindecare şi purificare a inimii (ANAHATA CHAKRA) cu asistenţă angelică, în plan subtil

Acţionând cât mai des în colaborare cu îngerii de lumină, ne vom dezvolta în primul rând puterea de a iubi, încrederea în sine, compasiunea şi iertarea, iar aceste calităţi divine îndepărtează şi elimină automat din fiinţa noastră toate problemele sufleteşti, cum ar fi: sentimentele de singurătate, de a fi abandonat, respins, criticat pe nedrept etc.
Înainte de a începe execuţia propriu-zisă a acestui procedeu, este foarte bine să ne pregătim lăuntric prin intermediul exerciţiului de centrare interioară deja învăţat.
Aşezaţi pe un scaun, cu coloana dreaptă, ochii închişi şi faţa către nord, ne relaxăm cât mai profund şi respirăm calm şi uşor, de voie. Vom aşeza, de asemenea, în faţa noastră, încă un scaun, gol. Căutăm apoi să sesizăm cât mai clar prezenţa îngerului nostru păzitor, aşezat pe scaunul din faţa noastră. Vom vizualiza chiar că el respiră la unison cu noi şi că îşi deschide larg aripile de lumină, învăluindu-ne astfel întreaga fiinţă cu o dragoste divină nesfârşită.
Ne vom concentra apoi în zona inimii (ANAHATA CHAKRA). Ne aşezăm palmele una peste alta în această zonă sau, eventual, putem uni palmele în zona pieptului (întocmai ca la PRARTHANASANA) timp de câteva minute, continuând să respirăm lent şi profund, până când sesizăm o certă şi profundă activare a lui ANAHATA CHAKRA. Vom urmări în continuare să ne actualizăm emoţiile, trăirile şi sentimentele care există adânc în sufletul nostru şi pe care vrem să le transformăm şi să le purificăm, căutând, pentru a ni le obiectiva cât mai bine, să le trăim plenar.
Imediat după aceasta, ne vom concentra atenţia să percepem inima (ANAHATA CHAKRA a) îngerului nostru păzitor, chiar în faţa inimii (ANAHATA CHAKRA-ei) noastre; ea (ANAHATA îngerului) radiază o lumină caldă care ne umple de bucurie şi fericire. Din această lumină vie şi vibrantă emană treptat o rază tot mai intensă care se îndreaptă către inima noastră (ANAHATA CHAKRA), purificând-o şi copleşind-o cu dragoste, căldură şi fericire. Inima noastră (ANAHATA CHAKRA) se umple astfel de această lumină minunată, sublimă, divină, care pătrunde în tot sufletul nostru, în toate zonele noastre rănite sau hipersensibile, vindecându-ne astfel vechile susceptibilităţi şi răni emoţionale. Dacă la această etapă simţim nevoia să iertăm pe cineva din cauza căruia am suferit în trecut (sau cel puţin aşa credeam noi), îi vom trimite respectivei persoane acea lumină divină inefabilă şi vom vizualiza cât mai clar că fiinţa umană în cauză primeşte şi se bucură de această lumină tămăduitoare a sufletului.
Vom continua astfel să acumulăm şi să amplificăm în noi această lumină angelică divină, pentru ca ea să ne rafineze şi să ne sublimeze emoţiile şi trăirile pe care până atunci ni le reţineam sau ni le cenzurăm şi pentru ca ea să ne eleveze conştiinţa până la punctul în care vom deveni capabili să ne iertăm şi pe noi înşine de toate suferinţele şi supărările pe care le-am produs altora. În continuare, vom permite acestei lumini a iubirii angelice divine, primite în inimă (ANAHATA CHAKRA), să ne umple extatic întreaga fiinţă, inundându-ne făptura şi revărsându-se dincolo de limitele corporale, întocmai ca un mirific halou strălucitor.
În final, îi vom mulţumi plini de recunoştinţă îngerului nostru păzitor pentru darul său de iubire tămăduitoare şi detaşată. Revenim gradat din această stare sublimă, reluându-ne priza de conştiinţă asupra respiraţiei şi asupra posturii corporale, după care deschidem uşor ochii.
Putem recurge la acest exerciţiu de fiecare dată când sesizăm că inima noastră (ANAHATA CHAKRA) se închide (se opacizează) datorită diferitelor blocaje emoţionale profunde. Dacă există în sufletul nostru o rană foarte profundă sau foarte adâncă, este bine să se reia zilnic procedeul, o anumită perioadă de timp.
Cu privire la eficienţa spirituală a acestui exerciţiu purificator, este semnificativ şi destul de cunoscut deja cazul unei tinere profesoare, SANDY, care preda într-o şcoală dintr-un cartier "dificil" al unei metropole americane. Cea mai mare parte a elevilor, atunci când catadicseau să mai vină la şcoală, îi puneau lui SANDY mari probleme legate de disciplină. Din această cauză, ea îi numea "răniţii ambulanţi", înţelegând foarte bine starea lor jalnică (datorită stării ei de deschidere sufletească şi de compasiune): la numai 15 ani, cei mai mulţi dintre ei păreau a fi deja definitiv pierduţi pentru societate. Atunci, în disperare de cauză, SANDY s-a hotărât să facă împreună cu ei acest exerciţiu de vindecare şi purificare a inimii (ANAHATA CHAKRA), la unele dintre clasele sale.
La prima tentativă ei au râs tot timpul, însă ea era deja obişnuită cu asta şi a reînceput săptămâna următoare. Treptat, după numai foarte puţin timp, SANDY a început să remarce la ei unele transformări. Simultan cu acest exerciţiu spiritual, ea le-a cerut să aştearnă pe hârtie tot ce şi-ar fi dorit ei să îndrepte şi să "vindece" în viaţa lor. Suferinţa lor (dată de o anumită trezire sufletească a lor şi de conştientizarea stării mizerabile în care se complăceau) apărută în urma acestei practici, a fost pentru ea un adevărat şoc care a tulburat-o profund, mai ales pentru că la început nici măcar nu spera ca elevii ei să aibă suficientă încredere în ea pentru a fi deschişi şi sinceri în această direcţie. SANDY a continuat sistematic în acel an şcolar practicarea acestui procedeu spiritual împreună cu elevii săi, iar rezultatele pozitive au fost uimitoare, însuşi directorul şcolii remarcând transformările minunate - şi pentru el inexplicabile - survenite la clasele ei. În urma acestei experienţe încununate de succes, SANDY îi învaţă şi acum pe elevii săi cum să-şi purifice şi să-şi trezească inima (ANAHATA CHAKRA) cu ajutorul divinei asistenţe angelice.

adelamarin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu