vineri, 4 noiembrie 2011

Trezirea, dinamizarea şi armonizarea energiei la nivelul Iui VISHUDDHA CHAKRA

C 5, V 42 bilateral, T 4 şi VG 12 aduc o stare de control şi armonie la nivelul lui VISHUDDHA CHAKRA.
Primul punct este situat pe meridianul Vas Guvernator, chiar sub vertebra C 5. Atunci când este masat, acest punct activează în mod armonios energiile glandei tiroide, care este asociată cu VISHUDDHA CHAKRA. În Acupunctura şi Presopunctura Esoterică punctul este numit C 5. Începem prin a localiza cea de-a şaptea vertebră cervicală (C7), care este de regulă cea mai proeminentă, fiind locul de joncţiune dintre gât şi umeri. Vertebra C7 este situată aproximativ la nivelul umerilor. Pentru a găsi vertebra C5, numărăm în sus, pornind din C7, două vertebre.
Cel de-al doilea punct care trebuie să fie dinamizat prin presopunctură este V 42, situat în partea stângă, urmat de V 42 din partea dreaptă a persoanei la care urmărim să dinamizăm aspectul de control la nivelul Iui VISHUDDHA CHAKRA. Aceste două puncte sunt numite în limba chineză Po Ho, denumire ce poate fi tradusă prin „Poarta Sufletului". În medicina chineză, Po reprezintă „Sufletul tainic corporal", care este „găzduit" în plan bioenergetic în zona activată prin dinamizarea punctului V 42; V 42 este localizat pe meridianul Vezică urinară, la 3 TS'UN-i (bilateral) de linia mediană posterioară, în afara apofizei spinoase a vertebrei D 3 (dorsală 3), în spaţiul 3 intercostal.
Cel de-al patrulea punct al Structurii Esoterice Rezonante pentru dinamizarea în special a energiei de tip YANG a lui VISHUDDHA CHAKRA este situat pe coloana vertebrală, sub cea de-a patra vertebră toracică (sau dorsală), între vertebrele D 4 şi D 5. De aceea, el este numit în Acupunctura şi Presopunctura Esoterică T4.
Cel de-al cincilea şi ultimul punct al acestei structuri rezonante este VG 12 (Shen Zhu), denumire tradusă prin „Coloana trupului". VG 12 este localizat pe meridianul Vas Guvernator, sub apofiza spinoasă a vertebrei D 3 (dorsală 3). După energizarea prin presopunctură, în ordinea amintită, a celor cinci puncte, în fiinţa noastră se vor „instala" frecvenţele corecte necesare pentru armonizarea şi dinamizarea intensă a CHAKRA-ei gâtului, VISHUDDHA CHAKRA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu