sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Zodiacul Arboricol

MARUL
23Decembrie –1 Ianuarie
25Iunie –4 Iulie
Marul simbolizeaza Dragostea. El este o aparitie plapanda, dar cu mult farmec, atragator si cu o figura placuta. Reprezinta genul care flirteaza cu placere, aventuros, sensibil si intotdeauna indragostit. Doreste sa iubeasca si sa fie iubit. Ca partener este fidel, tandru si foarte generos. Are inclinatii spre stiinta, si ii place sa traiasca in prezent, pe ansamblu fiind un filozof preocupat dar cu imaginatie.

BRADUL
2Ianuarie –11 Ianuarie
5Iulie –14 Iulie
Bradul simbolizeaza Misterul. Nativii din acest semn au un extraordinar gust, care se manifesta in toate actiunile lor. Se poarta demn, sofisticat si iubeste tot ceea ce este frumos. Modul de manifestare poate fi uneori cam iritant, deoarece este o persoana posaca, incapatanata, cu tendinta spre egoism dar atent cu cei la care tine. Este mai degraba modest, dar are ambitii foarte mari, pe care are sansa sa si le realizeze pentru ca are talent si pune suflet in ceea ce face. Ca amant este vesnic nemultumit. Cunoaste multi oameni, unii dintre ei sunt prieteni, dar si multi altii ii sunt dusmani. Este un partener pe care te poti baza.

ULMUL
12 Ianuarie - 24 Ianuarie
15 Iulie - 25 Iulie
Ulmul simbolizeaza Mintea nobila. Reprezinta o persoana cu o infatisare placuta, care se imbraca cu gust si are dorinte rezonabile. Desi este agreabil are tendinta de a nu ierta greselile celorlalti. In relatiile cu anturajul ii place sa conduca si nu sa se supuna. Este un partener de incredere si loial, care prefera sa hotarasca pentru altii. In ciuda acestor "asperitati" este o minte nobila, generoasa, cu un pronuntat simt al umorului si care judeca lucrurile la modul practic.

CHIPAROSUL
25Ianuarie-3Februarie
26Iunie-4Iulie
Chiparosul simbolizeaza Credinta. Ca si copacul, individul nascut sub acest semn este puternic, bine facut, adaptabil. De felul lui multumit, acceptand viata asa cum este, privind lucrurile cu optimist, sperand ca intr-o zi va veni si randul lui si atunci ii vor fi recunoscute meritele si va avea si banii pe care si-i doreste. Detesta sa fie singur, este un amant pasionat care nu poate fi usor satisfacut. Cand se implica intr-o relatie este credincios, dar si impulsiv, nesupus, pedant si cam neglijent.

PLOPUL
4 Februarie - 8 Februarie
1 Mai - 14 Mai
5 August - 13 August
Plopul simbolizeaza Incertitudinea. Are aparitii foarte "decorative" si de aceea are nevoie sa fie inconjurat de oamenii placuti si de buna-credinta. Nu are incredere in propriile forte si devine curajos numai atunci cand este nevoie. In societate este foarte pretentios, deseori singur, reuseste sa starneasca animozitati. Este o fire artistica, dar cu toate acestea un bun organizator, inclinat sa abordeze viata la modul filozofic. In orice situatie este demn de incredere iar in relatiile personale foarte serios.

CURMALUL
9Februarie - 18Februarie
14August -23August
Curmalul simbolizeaza optimismul. Caracterizeaza in primul rand un nativ foarte bine reprezentat din punct de vedere fizic, frumos dar lipsit de eleganta. Isi doreste sa se afle mereu in centrul atentiei tuturor si nu gusta glumele care se fac pe seama lui. Se adapteaza la orice situatie dand dovada de flexibilitate dar ceea ce urmareste sa obtina este puterea, luxul si confortul personal. Este orgolios, ambitios si de un optimism fara limite. Din aceasta cauza isi asuma in mod inconstient riscuri care il situeaza in situatii limita si din care reuseste sa iasa datorita talentului sau. Chiar daca incearca sa pastreze aparenta unui om rece este usor influentabil, dedicandu-se unor cauze pierdute. In ciuda acestor mici defecte este inteligent, cultivat, capabil sa ia decizii in cel mai scurt timp. In dragoste da dovada de sensibilitate, tandrete, romantism, acordandu-i partenerei o atentie speciala prin satisfacerea oricarui capriciu. Este barbatul care se ataseaza de cineva pentru totdeauna. Din punct de vedere profesional este posibil sa aiba o viata foarte agitata.


PINUL
19 Februarie - 28 Februarie
24 August - 2 Septembrie
Pinul simbolizeaza Rafinamentul. Ii plac companiile agreabile si stie cum sa faca viata mai placuta. Reprezinta o persoana foarte activa, care se comporta cu multa naturalete, fiind o companie cautata si pentru firea prietenoasa pe care o are. Ca fizic este foarte robust. Se indragosteste usor dar pasiunea se stinge repede. Cunoaste multe dezamagiri pana cand isi gaseste idealul. Este demn de incredere pentru partenerii sai si poseda mult simt practic.

SALCIA
1Martie –10 Martie
5Septembrie -12Septembrie
Salcia plangatoare simbolizeaza Melancolia. La prima vedere se prezinta ca un tip frumos dar plin de melancolie, atragator, cu o atitudine usor afectata. Iubeste tot ceea ce este frumos si plin de gust, ii plac calatoriile si viseaza sa faca inconjurul lumii. Mereu agitat, capricios dar cinstit, este un om care are in permanenta ceva de revendicat. Foarte intuitiv, este totusi un partener usor influentabil alaturi de care este foarte greu sa traiesti. De aceea va avea mult de suferit din dragoste, dar uneori gaseste un o fiinta salvatoare.


TEIUL
11Martie -20Martie
13Septembrie -22Septembrie
Teiul simbolizeaza Bunastarea. Teiul reprezinta un nativ fermecator, frumos, in stare sa cucereasca pe oricine cu optimismul si minciunile sale. Iubeste siguranta si confortul si de aceea va face toate eforturile pentru a le obtine. Viata sa va fi un lung sir de succese si de esecuri si acest lucru se datoreaza iluziilor pe care si le face singur. Este o prezenta agreabila dar nu se poate conta pe el. Conservator, traditionalist, dar in acelasi timp plin de contradictii, nu se poate spune despre el ca este o persoana usor de inteles. Are nevoie de complimente pentru a-si recapata increderea in fortele proprii. Desi este foarte inteligent ii lipseste capacitatea de a lua decizii rationale. Perfectionist pana la cele mai mici amanunte va avea nevoie de un partener care sa fie cel putin la fel de curat si ordonat ca si el.


STEJARUL
21martie -echinoxul de primavara
Stejarul simbolizeaza Curajul. Cand spui stejar te gandesti deja la o persoana cu o natura robusta, curajoasa, puternica, intransigenta. Este un om independent dar sensibil, caruia nu-i plac schimbarile, cu picioarele bine infipte in pamant, intr-un cuvant un om de actiune.

ALUNUL
22Martie -31Martie
24Septembrie -3Octombrie
Alunul simbolizeaza Magia. Un personaj fermecator, nerevendicativ, foarte intelegator, care stie cum sa faca impresie. Deseori este implicat in lupte pentru cauze sociale. Este cunoscut de toti, foarte popular. In dragoste se comporta ca un amant capricios, cu toane dar cinstit. Pe plan profesional poate fi un partener tolerant, cu un simt innascut al dreptatii.

SCORUSUL
1 Aprilie - 10 Aprilie
4 Octombrie - 13 Octombrie
Scorusul simbolizeaza Sensibilitatea. Plin de farmec, agreabil si inzestrat. Desi ii place sa atraga atentia nu-si aroga aere de vedeta si este lipsit de egoism. Este un om care iubeste viata, neobosit, aflat in permanenta miscare. Viata lui este plina de complicatii, pe care de cele mai multe ori si le creaza singur, in egala masura dependent si independent, cu bun gust, un adevarat artist, pasional, un bun companion, dar care din pacate nu stie sa ierte.

ARTARUL
11 Aprilie - 20 Aprilie
14 Octombrie - 23 Octombrie
Artarul simbolizeaza Inteligenta. Este simbolul unei persoane neobisnuite, plina de imaginatie si originala, dar in acelasi timp timida si rezervata. Vrea sa-i impresioneze pe cei din jur, ambitios, mandru, increzator in sine insusi si dornic de noi experiente. Sufera de multe complexe si se comporta uneori nervos. Dotat cu o memorie excelenta, reuseste sa invete cu usurinta. Viata lui amoroasa este plina de complicatii.

NUCUL
21Aprilie -30Aprilie
24oct-11nov
Nucul simbolizeaza Visul. Ai putea spune despre el ca este un stalp al dreptatii: intransigent, ciudat si plin de contraste, deseori egoist, agresiv, nobil, cu orizonturi largi, cu reactii neasteptate. Reactioneaza spontan, are ambitii nelimitate, inflexibil, nu cunoaste ce este acela compromisul sub nici o forma, un strateg ingenios. In relatiile sentimentale este un partener dificil si total neobisnuit, nu intotdeauna placut dar cel mai adesea admirat, foarte gelos si pasional.

CASTANUL
15 Mai - 24 Mai
12 Noiembrie - 21 Noiembrie
Castanul simbolizeaza Cinstea. Apare ca o frumusete neobisnuita, dar nu urmareste sa-i impresioneze pe cei din jur. Are un simt al dreptatii bine dezvoltat, vivace, interesat de tot ceea ce este nou. S-a nascut diplomat, dar din pacate este usor iritabil si sensibil in compania celorlalti. Are deseori momente cand se indoieste de propria persoana si in ciuda acestei lipse de incredere in sine insusi, afiseaza aere de superioritate. Se simte neinteles in dragoste si are dificultati in gasirea unui partener.

FRASINUL
25 Mai - 3 Iunie
22 Noiembrie - 1 Decembrie
Frasinul simbolizeaza Ambitia. Un individ neobisnuit de atragator, vivace, impulsiv, revendicativ, caruia nu-i pasa de critici, ambitios dar si inteligent si mai ales, talentat. Ii place sa se joace cu norocul iar uneori este cam egoist. Important este ca se tine de cuvant. In dragoste este un amant prudent si credincios, care se conduce mai mult dupa inima, dar ia relatia la modul cel mai serios.

CARPENUL
4 Iunie - 13 Iunie
2 Decembrie - 11 Decembrie
Carpenul simbolizeaza Bunul gust. Este considerat de ceilalti o frumusete rece, care acorda prea multa atentie felului in care arata. E adevarat, are bun gust si stie cum sa faca viata cat mai confortabila cu putinta. Lipsit de egoism, inclinat spre o viata rezonabila si disciplinata, isi doreste sa gaseasca un partener plin de bunavointa si care sa-i recunoasca meritele. Viseaza la o iubire neobisnuita si rareori este fericit. Din pacate sau din fericire pentru el nu are incredere in cei mai multi oameni. Ezita mult atunci cand ia decizii si nu este sigur niciodata ca deciziile pe care le ia sunt cele mai corecte. In munca pe care o face este foarte constiincios.

SMOCHINUL
14 Iunie - 23 Iunie
12 Decembrie - 21 Decembrie
Smochinul simbolizeaza Sentimentul ca traire. Ca prezenta este foarte puternic, cam salbatic, genul de om independent care nu suporta sa fie contrazis. Iubeste viata, pur si simplu ii place sa traiasca inconjurat de familie, copiii si animalele. Pe plan sentimental ii cam place sa zboare din floare in floare. Este dotat cu simtul umorului, si desi poseda din plin talent practic si inteligenta, prefera mai degraba sa leneveasca.

MESTEACANUL
24 iunie (solstitiul de vara)
Mesteacanul simbolizeaza Inspiratia. Este un tip vivace, atragator, elegant, prietenos, cu pretentii modeste, caruia nu-i plac excesele de nici un fel si detesta vulgaritatile. Iubeste viata in natura si in liniste, avand putine ambitii. Pe plan afectiv nu este foarte pasionat, dar are imaginatie, stiind sa creeze o atmosfera de calm si multumire.

MASLINUL
23 septembrie
(echinoxul de toamna)
Maslinul simbolizeaza Intelepciunea. Este un om care iubeste soarele, cald si tandru, rezonabil, echilibrat, care evita violenta sau agresiunea. De asemenea, este foarte tolerant, mereu bine dispus, calm, cu un simt al dreptatii foarte dezvoltat. Afectiv este genul de partener sensibil, cam afectat, fara a fi gelos. Ii place sa citeasca si sa se afle in compania oamenilor sofisticati.

FAGUL
22Decembrie - solstitiul de iarna
Fagul simbolizeaza Creatia. Are gusturi bune si acorda multa atentie felului in care arata. Este o persoana materialista, care stie sa isi organizeze bine viata si cariera. Este ajutat si de spiritul lui econom. Stie sa-i conduca bine pe ceilalti, nu risca inutil si are pretentii rezonabile. Ca partener de viata este daca se poate spune "splendid", pasionat de pastrarea siluetei (diete, sport, etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu