vineri, 4 noiembrie 2011

Structura Esoterică Rezonantă care induce trezirea, dinamizarea şi armonizarea energiei, CH'I, din palmă.

Această structură esoterică rezonantă (care include numai trei puncte de stimulare pentru fiecare palmă) permite amplificarea sensibilităţii palmelor la energiile subtile biomagnetice. Dacă dorim să putem „scana" blocajele şi alte dezechilibre de la nivelul CHAKRA-elor unei alte fiinţe umane sau chiar de la nivelul centrilor noştri de forţă folosindu-ne de propriile palme, este necesar să ne putem energiza această structură esoterică aflată în zona palmelor. Acest procedeu esoteric simplu de energizare este de asemenea foarte benefic pentru toţi cei care urmăresc să transmită energie prin palme sau mâini, cum sunt cei care practică Reiki, presopunctură, reflexoterapie sau terapia prin masaj corporal. Punctele de presopunctură care formează această structură sunt: SI 8, I 8 şi Qi al Palmei nr. 3 şi alcătuiesc un triunghi în jurul unei CHAKRA-e secundare situată în palmă. Această CHAKRA secundară este subordonată, din punct de vedere energetic şi funcţional, lui ANAHATA CHAKRA.
Primul punct care trebuie să fie stimulat prin presopunctură este SI 8, este situat pe meridianul Stăpânul Inimii, între metacarpienele 2 şi 3 (oase lungi ale mâinii situate în prelungirea arătătorului şi, respectiv, degetului mijlociu), în apropierea articulaţiilor metacarpofalangiene, în centrul podului palmei.
În practică, determinarea sa se face strângând tare degetele (cu pumnul strâns). Punctul se află imediat sub vârful degetului mijlociu.
SI 8 este un punct de rezonanţă cu energia subtilă a focului şi este situat pe un meridian „de foc", fapt care amplifică în mod semnificativ în fiinţa umană calităţile Elementului subtil Foc.
Cel de-al doilea punct care trebuie să fie energizat prin presopunctură este I 8.
I 8 este situat pe meridianul Inimă şi poate fi localizat astfel: îndoind ultimele 2 degete (degetul mic şi inelarul) către centrul palmei, punctul este situat între extremităţile celor 2 degete (între metacarpienele 4 şi 5, în apropierea articulaţiilor metacarpofalangiene; metacarpienele 4 şi 5 = oasele lungi ale mâinii, corespunzătoare degetului inelar şi degetului mic). Acesta este tot un punct „de foc" situat pe un meridian „de foc".
Cel de-al treilea punct este localizat între al treilea şi al patrulea os metacarpian, dar mai aproape de linia transversală a încheieturii mâinii.
. El este un punct extrameridian care este numit Qi al Palmei nr. 3 (Fig. 1) şi este localizat între Muntele lui Venus şi Muntele Lunii, conform ştiinţei oculte occidentale a chiromanţiei. Qi al Palmei nr.3 reprezintă vârful triunghiului din palmă, triunghi care este orientat cu vârful în jos, către linia transversală a încheieturii mâinii. Cei care au o sensibilitate foarte mare în ceea ce priveşte detectarea energiei, Qi, prin intermediul palmelor percep în plan subtil cu uşurinţă triunghiul alcătuit din aceste linii energetice de forţă, chiar şi înainte de orice stimulare a acestor puncte prin presopunctură. Alţi practicanţi ai Presopuncturii Esoterice nu reuşesc să perceapă triunghiul de energizare decât după stimularea primelor două puncte (SI 8 şi I 8). Masajul punctelor trebuie să se facă suficient de viguros, astfel încât să fie masate zone situate până la circa 3 milimetri sub suprafaţa pielii.
Această structură esoterică rezonantă este de mare folos în special pentru acele fiinţe umane care aspiră să obţină informaţii extrasenzoriale prin „scanarea" aurei, pentru a detecta eventualele dezechilibre energetice. Pentru a simţi posibilele blocaje care există la nivelul CHAKRA-elor, este necesar să ne deplasăm mâna foarte lent de-a lungul meridianelor extraordinare Vas Guvernator şi Vas de Concepţie, la o distanţă de aproximativ 2,5-10 centimetri depărtare de trup. În cazul celor cu o sensibilitate foarte mare la nivelul palmelor, mâinile pot fi ţinute chiar şi la o distanţă ceva mai mare de 10 centimetri. Dezechilibrele energetice sunt simţite lăuntric ca nişte mici variaţii ale nivelului intensităţii câmpului energetic. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au dezvoltat o astfel de aptitudine extrasenzorială simt o modificare foarte subtilă a temperaturii sau a „densităţii" energetice din zona CHAKRA-ei respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu